dariad Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam!!! jestem pierwszy raz na "Waszym" forum chcę podzielić się moim przepisem " Papryka nadziewana serem Feta z sosem greckim." 1 słoik papryki (smarzonej lub z grila bez skórki) "Rolnik"są w niektórych sklepach lub w "Delikatesach" ok. 5-6 zł. - innej firmy też może być. Ser "Feta" w kartoniku. 1 sos "Grecki" "Knorr" - rozrobić w/g przepisu na opakowaniu 1 duży ząbek czosnku. Paprykę wyłożyć do naczynia , sos dolać do rozrobionego sosu. Paprykę nadziewać serem pokrojonym w plasterki przenieść / na nożu/ do rozrobionego sosu dodać czosnek starty na tarce. Paprykę ukladać na półmisku i polać sosem, postawić w lodówce na ok 2-godz. Dla mnie mojej rodziny i znajomych pycha a jak Wam smakowało???? czekam na opinie. Cytuj
ottawa Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 cos malo sprecyzowany ten przepis... papryke wlozyc do naczynia, jaka? pokrojona? w calosci? sos dolac do rozrobionego sosu? chyba powinnas ten przepis poprawic... pozdrawiam... Cytuj
dariad Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Papryka jest w całości- nie kroić , ma obciętą górną część , przez którą wklada się na nożu plasterek sera Feta -/napisałam wytrząsnąć do naczynia żeby nie wyjmować widelcem aby nie porwać/w słoiku zostanie trochę sosu więc wlejmy go do rozrobionego sosu "greckiego" / mała torebeczka"Knor"/+ czosnek . Ułożyć w salaterce i polać sosem,myślę że teraz zrozumiałeś - dziękuję za zainteresowanie ręcze Ci że będzie smakować , jest to potrawa bardzo łatwa w przygotowaniu, można mieć produkty na stałe w lodówce , kiedy spodziewamy się gości przyrządzić na 1-2 godz.wcześniej. Życzę smacznego Cytuj
ottawa Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 dziękuje, teraz wiem o co ci chodzilo...zrozumiałam... pozdrawiam :P :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witaj! danie to zrobię na Sylwestra, myślę że będzie ta papryka w sprzedaży. Dam znać jak smakowo przypadła do gustu. Pozdrawiam. Cytuj
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 W sprzedaży jest w dużych supermarketach lub Delikatesach ja polowalam na sloiczek z "Rolnika" ale byly inne firmy Ewiko i jeszcze jest o nazwie Peruwiańska - przyznam że jeszcze lepsze - serdecznie Cie pozdrawiam Cytuj
Anna22 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A u mnie w sklepie nie ma takiej papryki, za to serków feta aż trzy rodzaje - kanapkowy, sałatkowy i odchudzony i który kupić :-D Cytuj
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 serek kup jaki chcesz , jest to obojętne , a co do papryki to warto poszukać , napewno w Szczecinie jest w Makro , i innych Supermarketach cieszę się że zrobicie bo kto raz spróbuje to napewno będzie robił nieraz, jest to potrawa "nowa" i dlatego tak interesująca - pozdrawiam Cytuj
Anna22 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Dziękuję za odpowiedź. Na pewno znajdę taka paprykę , bo sklepów u nas mnogo , ale wygodnie mi robić zakupy w sklepach bliżej domu a te jak widać nie są idealnie zaopatrzone. Papryki z serkiem na pewno spróbuje . Cytuj
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Papryka jest w" Bomi" -"Piotr i Paweł" "Stokrotka" "Makro""Careffour" Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Dziękuję bardzo, jutro wybieram się zaraz kupić paprykę, jak to dobrze że nie będe miała z kupnem żadnego problemu. Cytuj
dariad Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 przed chwilą kupilam tą paprykę w Kauflandzie marki EFKO - bardzo dobra robilam ją Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Daria kupiłam dzisiaj dwa słoiczki papryki smażonej bez skórki w " Careffour" firmy Rolnik premium. Masy netto bez zalewy jest 215 g. Jeszcze raz dziękuję za poradę. Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witaj Dario, o mały drobiazg a bym nie zrobiła tej potrawy. Mieszkam w dużym mieście a miałam kłopot z kupieniem sosu greckiego, ale mojemu mężowi udało się w końcu go kupić w samego sylwestra. Piszę co zostało stwierdzone, to jest nowość, coś innego i bardzo smacznego, na stałe już zagości u mnie ta potrawa. Dziękuje bardzo za przepis i polecam go wszystkim. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.