Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest przepis, który stosuje się w mojej Rodzinie od bardzo dawna :P 0,5 kg mąki 3 żółtka 4 łyżki cukru 0,5 opakow. cukru waniliowego 1 opakow. kwaśnej śmietany (np. szczecinecka) 1 łyżka proszku do pieczenia 1 litr oleju cukier puder Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ciasto musi być dość gęcte by dobrze się formowało. Następnie uformować chrusty. Piec w głębokim tłuszczu. Gdy przestygną obtoczyć w cukrze pudrze. Smacznego!!!!!!! :lol:

  • 6 lat później...
Opublikowano

Dziękuję :biggrin: w tym roku piekę pączki (dużo), ale z chęcią wypróbuję ten przepis w najbliższym roku :blush: ale nie mówię ostatecznie nie ;-) A mam pytanko odnośnie tej śmietany, to mam być śmietana 18% i ile jej ma być? Ooo! jeśli dobrze widzę, to Twój Smyk ma dzisiaj urodzinki - wszystkiego najlepszego dla Niego :biggrin: :wub:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.