Stokrotka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 To jest przepis, który stosuje się w mojej Rodzinie od bardzo dawna :P 0,5 kg mąki 3 żółtka 4 łyżki cukru 0,5 opakow. cukru waniliowego 1 opakow. kwaśnej śmietany (np. szczecinecka) 1 łyżka proszku do pieczenia 1 litr oleju cukier puder Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, ciasto musi być dość gęcte by dobrze się formowało. Następnie uformować chrusty. Piec w głębokim tłuszczu. Gdy przestygną obtoczyć w cukrze pudrze. Smacznego!!!!!!! :lol: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Polecam, są miękkie i pyszne :) Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Dziękuję :biggrin: w tym roku piekę pączki (dużo), ale z chęcią wypróbuję ten przepis w najbliższym roku :blush: ale nie mówię ostatecznie nie ;-) A mam pytanko odnośnie tej śmietany, to mam być śmietana 18% i ile jej ma być? Ooo! jeśli dobrze widzę, to Twój Smyk ma dzisiaj urodzinki - wszystkiego najlepszego dla Niego :biggrin: :wub: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.