sylwia791 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 ZBLIZAJA SIE SWIETA I CHCIALABYM UPIEC DOBRY SERNIK MOZE MACIE JAKIS SPRAWDZONY PRZEPIS NA NAPRAWDE SMACZNY SERNICZEK POZDRAWIAM I CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA NA WASZE PROPOZYCJE Cytuj
apsik Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Napisz proszę, czy interesuje cię przepis na sernik z owocami, sprawdzony wiele razy i sernik z kruszonką kokosową. Jeśli tak to podam na forum. Cytuj
apsik Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Sylwio umieściłam przepis w słodkościach ,radzę wypróbować ,robi siębardzo szybko. Cytuj
sylwia791 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 dziekuje za przepis napewno go wyprubuje Cytuj
Agusia Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja polecam Wam stary przepis mojej mamy na sernik gotowany skladniki ciasta: 35 dag maki 15 dag margaryny 7 dag cukru pudru 2 zoltka 2 lyzki smietany 1 lyzeczka proszku do pieczenia Make przesiacz proszkiem do pieczenia, dodac chlodna margaryne i wszystko razem posiekac. Dodac reszte skladnikowi wyrobic ciasto. Podzielic na 3 rowne czesci i upiec 3 placki. Masa serowa: 1 kg twarogu - dwa razy zmielonego 4 jaja 0,5 szklanki cukru pudru 10 dag rodzynek 25 dag margaryny 1,5 opakowania budyniu smietankowego aromat waniliowy Do sera dodac jajka, cukier i utrzec na jednolita mase. Margaryne rozpuscic, dodac mase serowa i gotowac ok 20 min. na malutkim ogniu, ostroznie zeby masa sie nie zwazyla.!!!!!!!!!!!! Pod koniec gotowania wsypac budyn, odstawic z ognia a nastepnie dodac aromatu oraz rodzynki. Masa przelozyc placki. Wierzch oblac polewa czekoladowa. Sernik jest lepszy jak placki dobrze odwilgna! Mozna a wlasciwie powinno sie go upiec 1 lub 2 dni wczesniej. Jest wiec to doskonaly przepis dla kogos kto chce sobie wszystko przygotowac wczesniej bo juz 2 dni przed impreza ciasto ma gotowe. Polewa: 11 dag margaryny 7 dag cukru pudru 2 lyzki kakao Margaryne rozpuscic , dodac reszte skladnikow. Lekko podgrzac i utrzec na jednolita mase. Ja mam 31 lat a ten przepis jest chyba starszy ode mnie. Mnie zawsze kojarzy sie ze swietami i mama ktorej niestety juz nie ma. Wspomnienie jej serniczka jednak zostalo. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Daję gwarancję na sernik z rosą :P Nie dotarły do mnie informacje że komuś się nie udał, jest naprawdę lux :lol: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.