Gość wania36 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Skladniki- ok 1 kg skrzydelek z kurczaka na 1 osobe 1 buteleczka sosu Tabasco, olej do frytownicy ok.2 lyzki masla koniecznie bagietka lub inne biale pieczywo sól Skrzydelka należy podzielic na 3 czesci-tzw. kikut nie bedzie nam potrzebny-mozna z kikutów zrobic rosół.,tak że z każdego skrzydla mamy 2 czesci dlatego podalem ze trzeba ok.1 kg na osobe .Skrzydelka pieczemy na brązowo, w tym czasie do dużej miski dajemy 2 duze łyżki masła i wlewamy ok.pól buteleczki Tabasco na 1 kg skrzydeł.Upieczone skrzydelka odsączamy z oleju i natychmiast wsypujemy do miski ,ktorą przykrywamy i potrząsamy tak aby wytworzyl sie sos łącząc sie ze skrzydełkami-solimy i zaraz spożywamy z bagietka.Jemy jak za Sasa czyli rekami-proponuje do tego zimne piwo.Przepis ten mam od cioci Marysi z Bottrop...ale rzeczywiscie przywiozł go znajomy z Arizony.Prosze uwazac potrawa jest bardzo ostra...trzeba samemu dozować Tabasco-ja osobiscie lubie ostro, wiec takie proporcje w przepisie. ) Cytuj
Jolcia Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja lubię ostre dania więc pewnie wkrótce wypróbuję skrzydełka. Zastanawiam się tylko czy nie można ich posolić wcześniej. Pozdrawiam. :P Cytuj
Gość wania36 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Wiesz nigdy o tym nie myślałem-zawsze soliłem na samym końcu..może warto spróbować :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.