Skocz do zawartości

Skrzydełka W Sosie Tabasco


Gość wania36

Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki- ok 1 kg skrzydelek z kurczaka na 1 osobe 1 buteleczka sosu Tabasco, olej do frytownicy ok.2 lyzki masla koniecznie bagietka lub inne biale pieczywo sól Skrzydelka należy podzielic na 3 czesci-tzw. kikut nie bedzie nam potrzebny-mozna z kikutów zrobic rosół.,tak że z każdego skrzydla mamy 2 czesci dlatego podalem ze trzeba ok.1 kg na osobe .Skrzydelka pieczemy na brązowo, w tym czasie do dużej miski dajemy 2 duze łyżki masła i wlewamy ok.pól buteleczki Tabasco na 1 kg skrzydeł.Upieczone skrzydelka odsączamy z oleju i natychmiast wsypujemy do miski ,ktorą przykrywamy i potrząsamy tak aby wytworzyl sie sos łącząc sie ze skrzydełkami-solimy i zaraz spożywamy z bagietka.Jemy jak za Sasa czyli rekami-proponuje do tego zimne piwo.Przepis ten mam od cioci Marysi z Bottrop...ale rzeczywiscie przywiozł go znajomy z Arizony.Prosze uwazac potrawa jest bardzo ostra...trzeba samemu dozować Tabasco-ja osobiscie lubie ostro, wiec takie proporcje w przepisie. )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.