Kaliope Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Droga Elu dziękuję za odpowiedź. Właśnie taką dużą blaszkę mam i zamierzam w niej upiec sernik. Dam znać jak wyszedł.. ale do tego czasu jeszcze kilkanaście dni.. Pozdrawiam ciepło. Cytuj
broker Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Jak długo piec i w jakiej temperaturze? Cytuj
EWA1992 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Pod wykonaniem ciasta pisze piec ok: 50 minut ale nie ma w jakiej temperaturze. Ja przeważnie piekę w 175 stopniach z termoobiegiem,bo akurat tak mogę ustawić pokrętło. Ale z tego co pamiętam Ela ma piecyk elektryczny i tam nie można sobie ustawić temp. A najlepiej jak będziesz podpatrywać czy nic złego się nie dzieje z ciastem. Pozdrawiam. Cytuj
broker Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 No i udało się :sad: Piekłem 50 minut w temp. 175 stopni. Pierwszy raz w życiu robiłem sernik i nawet nieźle wyszedł. Może ciut za dużo proszku do pieczenia, bo dosyć wysokie ciasto wyszło, ale w smaku super ;) Cytuj
figiel Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Apetycznie prezentuje się serniczek !!!!!! to już wielkonocny smakołyk ? Mam chęć go upiec ;) .... Cytuj
broker Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Tak, wielkanocny, ale nie wiem czy zostanie coś do niedzieli ;) Cytuj
apsik Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Ja także bardzo lubię ten serniczek-kiedy się piecze to w domu pachnie wspaniale kokosem. Wygląda apetycznie i pochwała z ust faceta to naprawdę sukces. :) pozdrawiam. Cytuj
broker Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Hehe, na pewno skorzystam jeszcze kiedyś z przepisu, bo jest naprawdę udany. Szczerze mówiąc kiedyś zraziłem się do wiórek kokosowych, gdy robiłem jakieś ciastka, które wyszły strasznie suche. Jednak ta kruszona kokosowa jest naprawdę świetna i rozpływa się w ustach :) Cytuj
broker Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Zrobiłem kolejny raz ten sernik, ale tym razem kompletnie się nie udał. Wszystko robiłem identycznie, ale po upieczeniu masa serowa była dosyć miękka, a ciasto na spodzie całkowicie surowe! :-( Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Ciekawa kruszonka > muszę wypróbować :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi