Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I WARSTWA 3 szkl mąki 1 margaryna 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku 2 łyżeczki kakao Składniki zagnieść,1/3zamrozić, resztę rozwałkować na blaszkę. 2 WARSTWA 1/2kg sera zmielonego 1 jajo 1 łyżka budyniu jasnego 1/2szkl cukru pudru 1/2 margaryny Zmiksować. 3 WARSTWA 1 puszka brzoskwiń 4WARSTWA 1szkl cukru pudru 1szkl suchego maku 5 białek 1łyżka mąki ziemniaczanej 10dag wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku Białka ubić,dodać cukier i wymieszać z pozostałymi składnikami. Na rozwałkowanym cieście rozsmarować masę serową, ułożyć owocei wyłożyć 4 warstwę.Nawierzch zetrzeć zamrożone ciasto.Piec około 50 min.Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem .

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
post-4422-1171919874_thumb.jpg post-4422-1171919914_thumb.jpg Witaj Apsik- Elu! Upiekłam dzisiaj Twojego warstwowca. Pyszne ciasto!!!! Wszystkim smakuje. Wydrukowałam ten przepis już dość dawno, teraz się okazało, że to znowu Twój przepis. Dziękuję Elu i pozdrawiam. Zdjęcia same mówią za siebie. Pa. Renata :razz: :razz: :razz:
Opublikowano

Zachęcam do upieczenia, bo jest naprawdę smaczniutkie! :razz: :razz: :razz: Dołączyłam ten przepis do moich ulubionych ciast. Pa. Renata

Opublikowano

Bardzo się cieszę Renatko,że ciasto smakuje i wygląda ładnie,dziękuję za zdjęcia to może zachęci innych do upieczenia i zakosztowania,ja niestety nie mam takiego aparatu.Muszę się pochwalić,że też piekłam go na niedzielę,oprócz tego mazurek -makowo kokosowy według twojego przepisu[pychota] i to nowe ciacho które podałam wczoraj,aż tyle bo miałam gości. Teraz zaczyna się post a ja już któryś rok z kolei w poście nie jem żadnych słodyczy i nie piję kawy, dlatego trochę zaszalałam i już wciągłam do tego umartwienia mojego męża :razz: . Najgorsze jest to ,że przez ten czas nagromadzi się na forum tyle przepisów ,że póżniej nie zdążę nadrobić. Ale się rozpisałam :razz: pa pa pa.

Opublikowano

Kochana Elu! Chociaż teraz nie będziesz jeść słodyczy, to jednak od czasu do czasu umieść na forum swój wypróbowany przepis, bo co jak co, ale ciasta Twoje są wspaniałe i warte wypróbowania. Inne przepisy zresztą też. Ja chętnie posłużę swym aparatem. Pozdrawiam Cię cieplutko! Renata :razz: :razz: :razz:

Opublikowano

apsik ciasto naprawdę dobre.

Upiekłam je dzisiaj, jest nie tylko smaczne ale, tak jak slawera powiedział bardzo fotogeniczne :razz:

post-4613-1172002610_thumb.jpg

Foto: slawera

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki za przepis apsik, dzis pieklam to ciasto zobaczymy jutro jak bedzie smakowalo moim gosciom. Skusilam sie wlasnie na nie kiedy zobaczylam zdjecia wstawione przez Renigliwice - jeszcze raz wielkie dzieki za przepis i zdjecia! Pa pa pa :razz: