apsik Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 I WARSTWA 3 szkl mąki 1 margaryna 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku 2 łyżeczki kakao Składniki zagnieść,1/3zamrozić, resztę rozwałkować na blaszkę. 2 WARSTWA 1/2kg sera zmielonego 1 jajo 1 łyżka budyniu jasnego 1/2szkl cukru pudru 1/2 margaryny Zmiksować. 3 WARSTWA 1 puszka brzoskwiń 4WARSTWA 1szkl cukru pudru 1szkl suchego maku 5 białek 1łyżka mąki ziemniaczanej 10dag wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku Białka ubić,dodać cukier i wymieszać z pozostałymi składnikami. Na rozwałkowanym cieście rozsmarować masę serową, ułożyć owocei wyłożyć 4 warstwę.Nawierzch zetrzeć zamrożone ciasto.Piec około 50 min.Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem . Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Witaj Apsik- Elu! Upiekłam dzisiaj Twojego warstwowca. Pyszne ciasto!!!! Wszystkim smakuje. Wydrukowałam ten przepis już dość dawno, teraz się okazało, że to znowu Twój przepis. Dziękuję Elu i pozdrawiam. Zdjęcia same mówią za siebie. Pa. Renata :razz: :razz: :razz: Cytuj
zuziorek Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Wow Reniu ale ciacho wyszło spod Twoich rąk....Też już sobie wydrukowalam ten przepis. Należę do wzrokowców.....a to dziala na moje zmysły. Cytuj
krystyna1959 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Ale pięknie wygląda to ciasto. Cytuj
renigliwice Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Zachęcam do upieczenia, bo jest naprawdę smaczniutkie! :razz: :razz: :razz: Dołączyłam ten przepis do moich ulubionych ciast. Pa. Renata Cytuj
Miuriel Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja jak zwykle pytam o rzeczy oczywiste. :razz: 1szkl suchego maku tzn cały, nie mielony ? Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Tak, 1 szklanka suchego nie mielonego maku. Pozdrawiam. :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Bardzo się cieszę Renatko,że ciasto smakuje i wygląda ładnie,dziękuję za zdjęcia to może zachęci innych do upieczenia i zakosztowania,ja niestety nie mam takiego aparatu.Muszę się pochwalić,że też piekłam go na niedzielę,oprócz tego mazurek -makowo kokosowy według twojego przepisu[pychota] i to nowe ciacho które podałam wczoraj,aż tyle bo miałam gości. Teraz zaczyna się post a ja już któryś rok z kolei w poście nie jem żadnych słodyczy i nie piję kawy, dlatego trochę zaszalałam i już wciągłam do tego umartwienia mojego męża :razz: . Najgorsze jest to ,że przez ten czas nagromadzi się na forum tyle przepisów ,że póżniej nie zdążę nadrobić. Ale się rozpisałam :razz: pa pa pa. Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Kochana Elu! Chociaż teraz nie będziesz jeść słodyczy, to jednak od czasu do czasu umieść na forum swój wypróbowany przepis, bo co jak co, ale ciasta Twoje są wspaniałe i warte wypróbowania. Inne przepisy zresztą też. Ja chętnie posłużę swym aparatem. Pozdrawiam Cię cieplutko! Renata :razz: :razz: :razz: Cytuj
Miuriel Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 apsik ciasto naprawdę dobre. Upiekłam je dzisiaj, jest nie tylko smaczne ale, tak jak slawera powiedział bardzo fotogeniczne :razz: Foto: slawera Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Gratuluję udanego wypieku Miuriel!!! Piękne zdjęcie , Slawera!!! Pozdrawiam. Renata :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Reni i Slawera wspaniałe zdjęcia i jakie efektowne ciasto. Pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa na temat mojego ciasta i pozdrawiam postnie. apsik czyli Ela Cytuj
Helka Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Dzieki za przepis apsik, dzis pieklam to ciasto zobaczymy jutro jak bedzie smakowalo moim gosciom. Skusilam sie wlasnie na nie kiedy zobaczylam zdjecia wstawione przez Renigliwice - jeszcze raz wielkie dzieki za przepis i zdjecia! Pa pa pa :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.