Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TORT WALUSIA CIASTO: 25 dag orzechów włoskich (zmielone) 4 płaskie łyżeczki bułki tartej 1 szkl. cukru 8 jaj Płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 25 dag masła 3 żółtka 10 dag cukru pudru 2 polewy czekoladowe lub 15 dag czekolady rozpuszczonej 1 kieliszek mocnej kawy WYKONANIE: Białka utrzeć z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie partiami wsypywać orzechy, bułkę tartą, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Wlać na blachę i upiec. (około 50 min) KREM: Masło utrzeć na pulchną masę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie powoli wlewając połączyć żółtka z masłem, dodając do smaku rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę lub polewę oraz kawę. Krem utrzeć na puszystą masę. Ciasto można polać polewą. SMACZNEGO!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.