amelia Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 0,5kg. sloniny, 35dag. cebuli, duze kwasne jablko, 2-3 lyzki ziaren slonecznika, lyzka maggi, lyzeczka majeranku, po cwierc lyzeczki czabru, tymianku, i bazylii, 1 zabek czosnku Slonine pokroic w drobna kostke i stopic, az skwarki beda jasnobrazowe. Cebule drobno pokroic, jablko zetrzec na tarce. Pestki slonecznika uprazyc na patelni. Do osobnego garnka wlac pol szklanki wytopionej sloniny bez skwarek, rozgrzac go i wrzucic cebule i jablko. Gdy cebula sie zarumieni, dodac slonecznik, maggi, pozostaly tluszcz ze skwarkami, ziola i troche soli. Wszystko wymieszac i doprowadzic do wrzenia. Po zdjeciu z ognia dodac przecisniety czosnek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.