Jolcia Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Składniki: -1/2 kg mięsa mielonego -2 łyżki gotowanego ryżu -1 jajko -średnia cebula -2 czerwone papryki -20 dag pieczarek -4 ogórki konserwowe -1/2 szkl. śmietany -sól pieprz wegeta -łyżka przecieru pomidorowego -2 litry rosołu[ może być z kostki] -mąka do zagęszczenia Pieczarki umyć,pokroić i przesmażyć z pokrojoną cebulą.Zalać rosołem, dodać pokrojone papryki i ogórki[w paseczki].Gotować 15-20 minut. Mięso wymieszać z ryżem,jajkiem i przyprawami.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Wrzucić do zupy i gotować ok 10 minut.Dodać przecier,zagęścić mąką wg upodobań.Dodać śmietanę. Zupa jest super na każdą okazję.Polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.