amelia1 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Składniki: udka z kurczaka mała cebulka papryka czerwona papryka zielona 1rosołek 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego mały jogurt natyralny bez cukru (150ml) przyprawy: sól pieprz papryka czerwona Sposób wykonania: Udka posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor. Na osobnej patelni zeszklić małą cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną, przyprawić 1 łyżką papryki czerwonej i koncentratem. Rozprowadzić rosołkiem rozrobionym w gorącej wodzie, dobrze wymieszać i polać mięso. Wszystko razem zagotować i dodać jogurt. Wymieszać. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać najlepiej z ryżem i sałatą. Danie świetne na uroczysty lub niedzielny obiadek :P . Pozdrawiam i życzę smacznego :lol: !!! Amelia Cytuj
wiola344 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Przeprasza ale musze córuś cię poprawić - :grin: cebulkę i paprykę trzeba podsmażyć ,a jogurt wlać dopiero wtedy kiedy będzie mięso miekie i tylko zagotować i gotowe, polecam to danie jest naprawde bardzo smaczne. :grin: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Polecam wszystkim ten przepis. Kurczak ma naprawdę wyjątkowy smak i prezentuje się świetnie. Bardzo dziękuję za pomysł na niedzielny obiadek :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.