bosopopiasku Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Składniki: 80dag. schabu (bez kości) 10dag. sera mozzarella po kilka gałązek ziół: natka, bazylia, oregano) 1 łyżka maki 1 łyżka ziarenek marynowanego zielonego pieprzu 1 łyzka koncentratu pomidorowego 300ml. wywaru warzywnego Wykonanie: Opłukany i osuszony schab kroimy w cienkie plasterki, rozbijamy a następnie przyprawiamy. Na każdym kawałku mięsa kładziemy pokrojony w plastry ser mozzarella i posiekane zioła. Plastry mięsa zwijamy w roladki i spinamy. Na rozgrzanym oleju rumienimy nasze roladki z wszystkich stron. Pozostały tłuszcz ze smazenia mieszamy z mąka, wywarem, koncentratem pomidorowym i ziarenkami pieprzu tworząc sos. Zagotowujemy chwilke i ewentualnie przyprawiamy do smaku. Roladki podajemy polane sosikiem i zajadamy ze smakiem :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.