anka76 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Trzeba upiec biszkopt cienki, w prostokatnej blasze.nie podaje przepisu bo kazda z nas ma wypróbowany. składniki na krem 2 budynie smietankowe lub waniliowe dwie łyżki cukru 1/2 litra soku z ananasa ananas kostka masła Ananasa z puszki osaczamy na sitku i kroimy w kosteczke.Budynie gotujemy z sokiem ananasowym,studzimy i ucieramy z masłem,pod koniec dodajemy ananasa.krem kładziemy na biszkopcie.Teraz pieczemy ciasto kokosowe z 5 białek ubitych na sztywno,dodać szklanke cukru,wymieszać ,dodać 20dag wiórków kokosowych,wymieszać.wlać na blachę wyłożoną papierem.piec na złoty kolor 15-20 min w 160-170 sto.c.Kiedy to wystygnie wyjmujemy razem z papierem z blachy i szybkim ruchem odwracamy do góry dnem na krem.teraz polewamy gotową polewą albo robimy sami.ja robię z dwóch czekolad rozpuszczonych w 1/2 kostki palmy-wychodzi więcej a jest równie smaczna. krem nie jest za slodki więc jesli ktoś lubi bardzo słodkie kremy to do budyniu trzeba dodac więcej cukru Zyczę smacznego i czekam na opinie.mam nadzieję ze nie było tu takiego przepisu.pozdrawiam Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Potwierdzam że ciacho z tego przepisu jest pyszne.Co prawda ja znam je pod nazwą ananasowiec,ale przepis jest identyczny.Zachęcam do pieczenia,bo warto-poza tym ,że jest dobre ,to jeszcze do tego bardzo efektownie się prezentuje. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Podobny przepis zamieszczony jest na stronie głównej w przepisach na ciasto pod nazwą Biszkopt z kremem ananasowym. Trochę się różni proporcjami i do kremu ananasowego dodane są żółtka. Ciacho pyszne:))) :P Cytuj
anka76 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Wiecie to jest tak jak z przepisem na biszkopt czy choćby snikersa na którego są różne nazwy i różne wersje, dlatego pewnie powtórzeń nie da sie uniknąć, ale najważniejszy jest faktże zawsze wszystko jest pyszne.pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi