Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50 dag pieczarek 1/2 l mleka 4 jajka 2 czubate łyżki mąki 2 łyżki żółtego startego sera 1,5 łyżki masła masło do duszenia pieczarek tarta bułka, przyprawa do zup w płynie sól , pieprz Oczyszczone i wypłukane grzyby posolić, popieprzyć i udusić na maśle. Do osobnego garnka włożyć masło, wlać mleko, dodac mąkę i mieszając podgrzewać tak długo, aż masa będzie odstawać od garnka. Masę ostudzić, dodać żółtka, ser i pieczarki, dobrze wymieszać i odstawić aż będzie zupełnie zimna. Białka ubić na sztywno, dołożyć do masy, wlać troche przyprawy do zup i wymieszać. Budyń wyłożyc do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą i upiec. Budyń pieczarkowy podawać polany sosem grzybowym lub masłem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.