ina12 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 50 dag pieczarek 1/2 l mleka 4 jajka 2 czubate łyżki mąki 2 łyżki żółtego startego sera 1,5 łyżki masła masło do duszenia pieczarek tarta bułka, przyprawa do zup w płynie sól , pieprz Oczyszczone i wypłukane grzyby posolić, popieprzyć i udusić na maśle. Do osobnego garnka włożyć masło, wlać mleko, dodac mąkę i mieszając podgrzewać tak długo, aż masa będzie odstawać od garnka. Masę ostudzić, dodać żółtka, ser i pieczarki, dobrze wymieszać i odstawić aż będzie zupełnie zimna. Białka ubić na sztywno, dołożyć do masy, wlać troche przyprawy do zup i wymieszać. Budyń wyłożyc do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą i upiec. Budyń pieczarkowy podawać polany sosem grzybowym lub masłem. Cytuj
ela2225 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A pieczarki pokroić czw całości? Bo mi to trzeb ajak krowie na rowie Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 W całości albo można pokroić, to zależy jak kto uważa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.