Klamerka Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 To jest takie mleko: kakaowe mleko skondensowane A tak w ogóle, to będąc na stronie tego producenta, natknęłam się na przepisy z mlekiem zagęszczonym :-( SM Gostyń - przepisy I raz jeszcze najmocniej przepraszam!! Nawet nie wiecie jak mi głupio... Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Angela Ty się nie przejmuj, nie ma ludzi co by się w życiu nie pomylili. Pozdrawiam Cytuj
Klamerka Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Dziękuję za wyrozumiałość! Ale i tak normalnie myślałam, że spłonę ze wstydu jak sobie uświadomiłam co zrobiłam... Podsumowując: masa wychodzi naprawdę smaczna! 🙂 Cytuj
Gość Kruszon Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam Może moje pytanie będzie Was śmieszyć, ale jak gotujecie to mleko? Rozumiem, że wstawiacie puszkę do garnka z wodą. Czy puszka ma być zamknięta czy otwarta? Jeśli zamknięta, to czy ciśnienie jej nie rozsadzi? Cytuj
baśka96 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Witaj Kruszon Puszkę zamkniętą wstaw do garnka z wodą i gotuj 2,3 godziny, następnie ostudż/możesz to przyspieszyc przez włożenie puszki do zimnej wody/.Nie otwieraj gorącej puszki, grozi to poparzeniem. Cytuj
mart Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja polecam jak ktos ma znajomych wsrod naszych sasiadow zza wschodniej granicy ich gotowe juz ugotowane mleko,pisalam o nim w desery i lody przy temacie 3bit,tak wyglada Cytuj
gatita Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja gotuję troszkę krócej 1,5 godziny do 2 i też wychodzi pyszna karmelowa masa. Cytuj
mart Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 No tak wiem ale tej wcale nie trzeba gotowac. Cytuj
magdzia Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 czy przed wyłożeniem na ciasto rozcieracie tą masę czy macie inny sposób aby dobrze dała rozsmarować się na ciastach?Ja kiedyś roztarłam ją bo była za sztywna i zrobiła mi się rzadka i nie chciala ponownie zgęstnieć. Cytuj
AnnaK Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Ja gotowałam mleko 3 godz. i to było za długo,bo na dnie puszki masa scukrzyła się,ale mogłam ją rozsmarować bez kłopotu.W naszych sklepach są już gotowe masy o różnych smakach (też w puszkach) i niewiele droższe od mleka skondensowanego. :mrgreen: Cytuj
gatita Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 czy przed wyłożeniem na ciasto rozcieracie tą masę czy macie inny sposób aby dobrze dała rozsmarować się na ciastach?Ja kiedyś roztarłam ją bo była za sztywna i zrobiła mi się rzadka i nie chciala ponownie zgęstnieć. Ważne, żeby masa była jeszcze ciepła. W sumie im cieplejsza tym lepiej się rozsmarowuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.