ina12 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Justynko i Renatko, serwetkę dostałam w prezencie z Niemiec. Ja uważam że ona jest robiona, to co zauważyłam, kółeczka były wycięte z czegoś sztywnego i dopiero potem robione szydełkiem i są łączone. Reniu lukier nie jest za bardzo słodki, ma smak słodkawo - cytrynowy. Pa! życzę Wam dobrej nocy. 1 Cytuj
apsik Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Pani Halinko cytrynka jest piękna i zrobiona dokładnie według przepisu,zdjęcie może zachęci tych którzy jeszcze nie robili,bo myślę że naprawdę warto.Serwetka tak jak zauważyły dziewczyny jest naprawdę ładna,pa pa apsik. :( Nie wiem czy blacha nie jest większa od normalnej standartowej. 1 Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Piekłam na blaszce 24x36 z tym że ona do góry jest rozszerzona i wymiar jest większy. Powinnam upiec na mniejszej to warstwy by były większe, ale ciasto było bardziej podzielne i tak została na dzisiaj tylko końcówka. Dla mnie ona też jest piękna i do tego bardzo pyszna. Apsik bardzo Cię proszę zwracaj się do mnie na Ty, niepostarzaj mnie jeszcze bardziej, ja duchowo czuję się bardzo młodo jak 18 - nastka. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj
apsik Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeżeli tak można to niech będzie Halinka ,ja mam na imię Ela tylko mój syn jak mnie logował to wymyślił apsik bo akurat miałam katar. 1 Cytuj
karola91 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 juz wcześniej znalazłam podobny przepis, i jak widzę tyle pozytywnych komentarzy do Twojego ciasta, to nabieram wiekszych chęci do jego upieczenia:D w tym moim przepisie(właściwie nie moim, bo znalazłam go na innym forum :( ) inaczej robi sie masę, do gorącego budyniu ugotowanego na wodzie dodaje sie galaretkę cytrynowa i sok z cytryny, i póżniej dodaje się do utartego masła. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie... nie wytrzymam i w tym tygodniu zrobię!! pozdrawiam :) 1 Cytuj
apsik Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Mam też taki przepis tylko jeszcze nie wypróbowany,masę taką kładzie się w środek a na wierzch kremówke. Jadłam i jest pyszny,wypróbuje sama to podam. Cytuj
apsik Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Cytrynka to bardzo smaczne ciacho,nie za słodkie a dzieciaki -nietylko moje bardzo ją lubią...także polecam np.na Sylwestra. 1 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 hej apsik,ja tez juz zrobilam cytrynke:-) wczoraj zrobilam... i byla pycha!choc jak dla mnie troszke za kwasna ta masa ale smaczna:-) wszystkim bardzo smakowalo a w szczegolnosci mojemu narzeczonemu ktory uwielbia ciasta z duza iloscia cytryny! 🙂 ja polalam ciasto czekolada bo nie przepadam za bardzo za takimi cukrowymi polewami. Gratuluje przepisu! pozdrawiam i dzieki za przepis 🙂 Asia Cytuj
marysiasto Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Bardzo smakowało mi to ciasto chciałam teraz na urodzinki zrobic ale nie umiem nigdzie znalezc tych budyni większych. Jesli dam 3 normalne zamiast 2 dużych to chyba też wyjdzie? Jak myslicie? Cytuj
apsik Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Marysiu przepraszam,że odpowiadam dopiero dziś-jeśli chodzi o budynie to u nas są w każdym sklepie -firmy delacta,ale myślę że z powodzeniem możesz użyć tych mniejszych-tak jak piszesz wtedy będą 3 sztuki. Pozdrawiam serdecznie i sorki ,że tak póżno. Cytuj
dwoinka Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Zrobiłam to ciasto w weekend i muszę przyznać, że naprawdę świetne wyszło :) Jest (a właściwie było) bardzo dobre i ten cytrynowy krem...po prostu super. Dziękuję za przepis i pozdrawiam serdecznie ;) Cytuj
apsik Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Dwoinko-będę się tak do Ciebie zwracać bo nie znam Twojego imienia-ja jestem Ela....cieszę się że cytrynka smakowała -moja rodzinka też bardzo ją lubi.....pozdrawiam również serdecznie. 1 Cytuj
dwoinka Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Bardzo mi miło Elu, jak coś to jestem Kasia, ale oczywiście możesz się do mnie zwracać, tak jak będzie Ci wygodnie :) Jeszcze raz pozdrawiam cieplutko i polecam Cytrynkę tym, którzy jeszcze jej nie zrobili ;) Cytuj
ajaj Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Moje ciasto ale z polewa zamiast lukru Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi