apsik Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Kasiu to od dziś jesteśmy po imieniu-fajnie że cytrynka Wam zasmakowała i polecasz ją innym. Ajaj -apetyczny kawałeczek... ;) Cytuj
marysiasto Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 ciasto bardzo dobre zamiast 2 budyniów na 3/4 litra dałam 3 normalne bo w mojej okolicy cos ostatnio tych budyni delecty nie widac ;) ale ciasto wyszło super :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 a ja znow zrobilam cytrynke i poszla pierwsza ;) hehhe wszystkim smakowalo,zrobilam w tortownicy i na wierzch ulozylam biszkopty i polalam czekolada :) cytrynka stala sie kolejnym ulubionym ciastem mojego meza :) Cytuj
Basia K Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Dziś klientka w sklepie podała mi przepis na to ciasto.Jej przepis przypominał ten,o którym wspomniała Karola91-z galaretkę.I wg niej nie dodaje się żółtek do masy,tylko samo masło całą kostkę. Robił już ktoś taką wersję? Cytuj
apsik Opublikowano 27 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Witam ,może Basiu chodzi Ci o ciasto które kiedyś podałam właśnie z galaretką i bez żółtek-jest pyszne i masy jest dość sporo-wychodzi pełna blaszka. Szukaj pod tytułem cytrynowo-śmietanowe...polecam gorąco. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Ciasto bardzo pyszne, nie mialam herbatnikow i dalam biszkopty.Przepis juz w obiegu, zasluguje na 6. Pozdrawiam 1 Cytuj
zdybka82 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 PRZEPIS SWIETNY ALE HERBATNIKI ZASTAPILAM BISZKOPTAMI O TO MOJ WYPIEK Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 I oto wypiek mojej kolezanki z pracy Agi...wlasnie z Nia miedzy innymi podzielilam sie tym przepisem i nie tylko ...apsik czyli Eli jesli moge tak pisac .. bardzo pyszne to ciacho. Aga ale nadrabiasz... super wyszedł Ci ten wypiek. Cytuj
Gość mika-i Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Jestem nowa na tym forum. Piekłam to ciacho i było bardzo pyszne, bardzo szybko zniknęło ze stołu. Dzieki z afantastyczne przepisy. Cytuj
apsik Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Cieszę się ,że ciacho smakuje i nie miałam jeszcze okazji powitać na forum Twojej znajomej Halinko-więc robię to teraz i witam Cię serdecznie Ago -jeśli tak można.Fajnie ,że dzielicie się dalej przepisami. :) Cytuj
apsik Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Chciałam zrobić przyjemność mojej rodzince i upiekłam cytrynkę-u mnie wszyscy lubią to ciasto-słodko -kwaśne. Tym którzy jeszcze nie piekli gorąco polecam. Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 ...u mnie w domu tez uwielbiają to ciasto , warto je upiec... Cytuj
andy8 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Elu na mikołajki pewnie te pyszności,zgadza się ciasto jest pyszne a w Twoim wykonaniu jak zawsze cudnie się prezentuje-pozdrowionka :-( Cytuj
asienka19873 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ja bardzo czesto robie Cytrynke :wink: moja rodzina ja uwielbia. Dzis zrobilam na urodziny dla cioci,po poludniu bedzie konsumpcja ;) polalam jak zawsze polewa czekoladowa i na wierzch zrobilam kandyzowana cytryne + posypalam zlotymi perelkami cukrowymi. tak wyszlo: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi