Agusia Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Na 4 porcje: 20 dag soczewicy 1 cebula 3 zabki czosnku 4 jajka na twardo- po 1 na osobe 1 lyzeczka przecieru pomidorowego tarty zolty ser chleb na grzanki sol, pieprz , slodka papryka natka pietruszki olej i maslo Cebule i czosnek zsiekac i podsmazyc na oleju. Posolic i dodac soczewice oplukana na sitku. Wlac 1- 1,5 litra przegotowanej wody . Gotowac ok 40 min.Pod koniec gotowania dodac koncentrat pomidorowy i zagotowac. Doprawic sola, pieprzem i papryka. Z chleba zrobic grzanki na masle. Na kazdy talerz kladziemy posiekane jajko - zostawiamy przy tym po 1 plasterku do dekoracji. Nakladamy zupe. Dekorujemy plastrem jajka, tartym serem i grzankami oraz natka pietruszki.Jesli jest malo kwasna mozna dodac odrobine soku z cytryny lub octu. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.