silviak Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Płaty morskiej ryby (dorsz jest bardzo dobry, ale może być jakakolwiek inna) rozmrażamy, odsączamy wodę, smarujemy solą i pieprzem ziołowym lub przyprawą do ryb Kamis. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemu, kroimy na kwadraty (takiej wielkości aby zawinąć w nich rybkę), układamy na każdym kawałku rybkę a na niej rozsmarowujemy wcześniej przygotowany szpinak. Zwijamy w poduszeczki, układamy na blaszce i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1/2 godz. Przygotowanie szpinaku: 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozmrażamy, następnie wkładamy go do rndla w którym wcześniej rozpuszczamy masło, dusimy około 10minut dodając wg uznania czosnek, sól oraz sok z cytryny ( ja dodaję dużo czosnku wyciśnietego przez praskę do czosnku). Studzimy i zimny nakładamy na rybę. Gwarantuję, że jak raz zrobicie to będzie często goscić na waszym stole. Moje dzieciaki które nie cierpią szpinaku tym daniem zajadają się ze smakiem. Zbliżaja sie świeta więc moze cos nowego na wigilijny stół aby zaskoczyć gości? Cytuj
Agusia Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Piszesz jedno opakowanie szpinaku tzn. ile dokladnie wagowo bo tu u mnie sa rozne. No i jeszcze jedno , czy to ma byc siekany szpinak czy liscie w calosci. Dzieki. Cytuj
silviak Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Piszesz jedno opakowanie szpinaku tzn. ile dokladnie wagowo bo tu u mnie sa rozne. No i jeszcze jedno , czy to ma byc siekany szpinak czy liscie w calosci. Dzieki. Ja kupowałam zawsze mrozony siekany 1450 lub 500dkg a latem miałąm swój w ogródku. Ja kupowałam zawsze mrozony siekany 1450 lub 500dkg a latem miałąm swój w ogródku. Wkradł mi sie błąd przez nieuwagę, przepraszam : oczywiście 450dkg a nie 1450!!! Cytuj
Agusia Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 dzieki serdeczne z tak szybka odpowiedz w najblizszym czasie postaram sie wyprobowac ten przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.