altika Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 7-8 białek, 2 szkl. cukru, cukier waniliowy, 3 szkl. mąki, 1 roztopiona i ostudzona margaryna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, pokruszone orzechy włoskie, pokrojona skórka pomarańczy(wg. uznania) Białka ubić tak, aby powstała sztywna piana, dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy cały czas ubijając. Dodawać partiami mąkę z proszkiem (najlepiej mieszać łyżką) i wlać na koniec powoli margarynę. Dodać orzechy i skórkę.Wszystko wymieszać. przełozyć do wąskiej prostokątnej foremki (masa będzie dość gęsta) i piec ok 50 min w nagrzanym do 180 stopni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.