bozena Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 kluski z makiem jak zrobic :-D :-D :-D :-D Cytuj
kamilak Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 cześć ja robie tak ze ciasto na kluski to takie jak na makaron mąka jaja sól woda ciepła i wycinam w kształcie rombu takie malutkie mase makowa robie sama mak ugotowac i przekręcic 2 razy przez drobne sitko do tego sparzone rodzynki, morele kroje drobno suszone, orzechy włoskie drobno kroje i oczywiscie miód cukru już nie daje bo jest miód mozna dac miesznake bakaliowa ale wszystko trobno kroić smacznego napisz czy wyjdzie mozna zrobic wczesniej jak postoi to lepsze tylko miód do klusek trzeba dac zaraz jak kluski sie ugotują do cepłych żeby sie rozpuścił i wszystko dodać to sie fajnie połączy pa Cytuj
baśka96 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Witam. Mam pytanie do Kamilak - czy kluski trzeba od razu wymieszac z makiem, czy można to przygotować np.dzień wcześniej i czy można zamiast miodu dać cukier czy musi być koniecznie miód? Pozdrawiam :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Bożenko ja robię ciasto na kluski, albo łazanki. Jeżeli nie wiesz jak robi się ciasto na kluski to podam przepis. Mak do klusek: 25 dag maku cukier lub miód do smaku 2 dag rodzynek, skórka pomarańczowa Mak sparzyć, osaczyć na cedzaku i przepuścić przez maszynkę, utrzec z cukrem lub miodem i dodać opłukane rodzynki i drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Ugotowane kluski wyłożyć na ogrzany półmisek, skropić z masłem i wymieszać z makiem.Pozdrawiam Cytuj
bozena Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dziekuje Wam i zycze cudownego Bozego Narodzenia oraz pieknych dni w Nowym Roku :-D :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P :-P :-P Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dziękuję i życzę tego samego wzajemnie. Cytuj
kamilak Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Witam. Mam pytanie do Kamilak - czy kluski trzeba od razu wymieszac z makiem, czy można to przygotować np.dzień wcześniej i czy można zamiast miodu dać cukier czy musi być koniecznie miód? Pozdrawiam :-D cześć lepiej wymieszac odrazu jak kluski ciepłe to wtedy sie fajnie miesza bo jak zostawisz zimne kluski to nie bardzo sie miesza jak dasz miód to sie zrobią grudy jak nie masz miodu to możesz dac cukier ale puder bo taki zwykły to bedzie czuc między zębami ale z miodem lepsze smaczenego pa możesz zrobic dzień wczesniej ale musisz odrazu wymieszac zrób to zobaczysz jak ci wyjdzie Cytuj
baśka96 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 dziękuję, wypróbuję na święta.Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.