basga Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 aby zupa ogórkowa miała super smak i aromat,starte ogórki lub taki przecier ze słoiczka podsmażam na patelni,tak samo robię w przypadku pomidorowej-koncentrat też podsmażam. Cytuj
Agusia Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 ze szczawiem na zupke szczawiowa rowniez Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 O podsmażaniu koncentratu i szczawiu wiedziałam,ale o ogórkach to nie wiedziałam i przy następnym gotowaniu muszę wypróbować ten patent,może się sprawdzi i na dobre wejdzie do jadłospisu.Ja gotuję ogórkową z ogórków utartych takich ze słoiczka,które robię jak jest sezon na ogórki. Cytuj
ela52 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ja natomiast o podsmazaniu ogorkow wiedzialam,gdyz sama podsmazam, natomiast o podsmazaniu pomidorow czy szczawiu nie slyszalam. Dzieki za podpowiedz. Pozdrawiam!!! :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Moja babcia właśnie smaży tarte ogórki, i zupa wychodzi rzeczywiście dobra, ja natomiast nigdy o smażeniu ogórków nie słyszałam :grin: ...ale teraz wiem, że watro :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ja też nie słyszałam i teraz zawsze będę podsmażała. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 no dobra ale na czym to smażyc te ogórki albo koncentrat? Cytuj
basga Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Wystarczy odrobina oliwy lub oleju,chodzi o wydobycie aromatu z ogórków czy przecieru. Cytuj
behatka Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ja robiąc fasolkę po bretońsku również podsmażam przecier pomidorowy z kiełbaską i cebulką - dodaję na koniec i krótko karmelizuję. Jest to rada Macieja Kuronia. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 dobrze wiedzieć :grin: trzeba koniecznie wypróbować. Dzięki za radę Pozdrawiam Cytuj
M@lgosia Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Cześć dziewczyny, ja również podsmażam koncentrat pomidorowy na odrobinie masła. Faktycznie zupka smakuje jak ze świeżych pomidorów. :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Dzisiaj na obiad ugotowałam zupę ogórkową i podsmażyłam ogóreczki jak mówiła Basga i przy podsmażaniu był super zapaszek,a i w smaku zupa ma lepszy smak niż jak robiłam do tej pory.Dziękuję Basga za poradę :grin: Cytuj
renigliwice Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Ja też wcześniej podsmażam starte ogórki ale robię to na łyżce masła. Dodatek masła powoduje, że zupa zdecydowanie zyskuje na smaku i zapachu. :grin: Cytuj
Magdalena Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja robie tak samo jak Renia, czyli podsmażam na masełku, zupka bardzo zyskuje pozdrawiam Magdalena!!! 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi