wieslaw Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Składniki: Puszka czerwonej fasoli Puszka kukurydzy Słoiczek cebulki marynowanej Jedna kapusta pekińska Dwie zupki chińskie ostre Trzy pojedyncze piersi kurczaka Majonez Sół, Pieprz do smaku Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawą z zupki chińskiej, odstawić na trzy godziny. Makaron z zupki połamać, wymieszać z majonezem i odstawic na trzy godziny. Kapustę posiekać. Wszystko połączyć /kapustę, cebulkę, fasolke, kukurydzę, majonez i makaron. Piersi obsmazyć z przyprawami na patelni. Po ostudzeniu piersi i wszystko jak wyżej połączyć. TO NAPRAWDĘ DZIAŁA. Cytuj
kaska Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 takiego przepisu jeszcze nie widziałam bardzo mi się podoba, powiedz ile ma by tego majonezu tak mniej wiecej, chcę to wypróbowac . Kasia Cytuj
wieslaw Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Żona podpowiada, że ma być w granicach 500-700 ml i najlepszy DEKORACYJNY z Winiar. Chcę sprostować, że w tym przepisie piersi w rosołku nie podgotuwuje się lecz od razu obsmaża. Cytuj
Gość dead_girl Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 A na ile osób wychodzi ta sałatka? Albo mniej więcej ile jej jest? BO robię urodziny i nie wiem czy robić pojedynczą czy podwójną porcję? Cytuj
Dany Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 A powiedzcie, ten makaron z zupek najpierw zalać wodą, żeby się zrobił miękki, czy twardy dajemy? Cytuj
AnnaK Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Dany, ja robię różne sałatki z zupek chińskich i zawsze daję suchy makaron. Nigdy nie mieszałam go z samym majonezem i nie odstawiałam na jakiś czas. Wszystkie mokre produkty odsączam, dodaję suchy makaron, przyprawy, majonez i na 30 minut do lodówki. Pozdrawiam.:wink: Cytuj
Imbir Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Też zawsze daje suchy. Tyle, że go lekko podprażam na patelni - zmienia nieco smak. Tylko trzeba uważać bo jest "łatwopalny". Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam, zrobiłam tę sałatkę, wyszła rewelacyjna, wszystkim smakowała i było jej duuuuużo 🙂 Polecam jest pyszna i dziękuję za przepis 🙂 Pozdrawiam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi