Gość kasandra6 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 to jest po prostu likier karmelowy robię go od lat - :) choć różnie go nazywają Cytuj
Normandzki Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Czy po zmiksowaniu mleka i dolaniu wódki, lepiej postawić na zimnym? Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 Zrobiłam ten likierek PYCHA :mrgreen: Przepis jest bardzo prosty, a likierek przepyszny. Warto go zrobić. Polecam na Dzień Kobiet, a 8 marca już jutro :biggrin: Dzięki za przepis i pozdrawiam autora 🙂 Ps. Normandzki ja go przechowuję w barku (temp. pokojowa) Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 A czy dodaje się do tego lód? W kostkach bądź kruszony? Moim zdaniem pasowałby do tego jeszcze jakiś kawowy aromat:) Cytuj
Christina Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dawno nikt tu się nie wypowiadał, a ja mam pytanko :) Jak myślicie, czy ten likier można zrobić z gotowej masy kajmakowej? - Próbował ktoś? Tak się zastanawiam, czy to w ogóle się połączy z alkoholem, bo w składnikach gotowej masy, jaką mam w domu, jest woda, odtłuszczone mleko w proszku, cukier i dodatki smakowe... Jeśli nikt nie robił, to spróbuję z małą ilością, żeby się nie zmarnowało. Cytuj
LysyInspiracja Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Na małej ilości będzie raczej bezpieczniej ;) Choć wydaje mi się że może mieć sens takie połączenie. Daj koniecznie znać! Bo smak jest ciekawy. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja jeszcze z gotowej masy nie robiłam, zawsze sama gotuję mleko, ale może zrób tak jak piszesz - na próbę małą ilość ;) Pozdrawiam :) Ps. pisałam już kiedyś posta - odpowiedź i nie wiem dlaczego się nie dodał... :neutral: Cytuj
Christina Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Na razie zrezygnowałam z używania gotowej masy, bo okazało się po otwarciu puszki, że jest mocno scukrzona. - Zrobiłam 3-bit i właśnie chłodzi się w lodówce :razz: Na święta zrobiłam Porterówkę ze swojego przepisu - jest na forum. Wyszła bardzo smaczna i mocna. Cytuj
Gość wojtek1991 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 ciekawie się ta krowa zapowiada, będę musiał spróbować Cytuj
creed Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Hej, zdecydowałam się sprawdzić czy da się użyć gotowej masy krówkowej, zrobiłam dwa likiery, jeden z gotowej masy a drugi z gotowanym mlekiem, Efekty tutaj :) https://www.youtube.com/watch?v=vIf_UNbuOZQ Cytuj
piksarz Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 nazwa taka, jak smak - wyrąbista i wściekła :D Cytuj
Solarinac Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nie piłem w weekend może coś się wypije. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.