Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...
  • Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość kasandra6
Opublikowano

to jest po prostu likier karmelowy robię go od lat - :) choć różnie go nazywają

  • 11 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Zrobiłam ten likierek PYCHA :mrgreen:

post-8-0-49334300-1331112361_thumb.jpg

Przepis jest bardzo prosty, a likierek przepyszny. Warto go zrobić.

Polecam na Dzień Kobiet, a 8 marca już jutro :biggrin:

Dzięki za przepis i pozdrawiam autora 🙂

Ps. Normandzki ja go przechowuję w barku (temp. pokojowa)

  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Dawno nikt tu się nie wypowiadał, a ja mam pytanko :)

 

Jak myślicie, czy ten likier można zrobić z gotowej masy kajmakowej? - Próbował ktoś?

Tak się zastanawiam, czy to w ogóle się połączy z alkoholem, bo w składnikach gotowej masy, jaką mam w domu, jest woda, odtłuszczone mleko w proszku, cukier i dodatki smakowe...

 

Jeśli nikt nie robił, to spróbuję z małą ilością, żeby się nie zmarnowało.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na małej ilości będzie raczej bezpieczniej ;) Choć wydaje mi się że może mieć sens takie połączenie. Daj koniecznie znać! Bo smak jest ciekawy.

Opublikowano

Ja jeszcze z gotowej masy nie robiłam, zawsze sama gotuję mleko, ale może zrób tak jak piszesz - na próbę małą ilość ;) 

 

Pozdrawiam :) 

 

Ps. pisałam już kiedyś posta - odpowiedź i nie wiem dlaczego się nie dodał...  :neutral:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na razie zrezygnowałam z używania gotowej masy, bo okazało się po otwarciu puszki, że jest mocno scukrzona. - Zrobiłam 3-bit i właśnie chłodzi się w lodówce  :razz:

 

Na święta zrobiłam Porterówkę ze swojego przepisu - jest na forum. Wyszła bardzo smaczna i mocna.

  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.