Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: Ciasto kruche: 30dag mąki, 2 łyżki cukru pudru, łyżka smalcu, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 10dag margaryny- posiekać, dodać 1jajko i 2 żółtka- wyrobić. Podpiec ok.20 minut. 2kg jabłek obrać, pokroić w kostkę. Przełożyć jabłka do garnka Wlać pół szklanki wody, wsypać 2łyżki cukru. Gotować jabłka na małym ogniu 15-20minut pilnując, by się nie rozgotowały. Wsypać 2 galaretki cytrynowe. Wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Wylać na podpieczone ciasto. 2białka ubić, pod koniec dodać ok.3łyżek cukru oraz 10dag wiórek kokosowych. Wyłożyć na jabłka. Piec do zrumienienia kokosu. Smacznego

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Stokrotko! To ciasto jest super. Pilnuj tylko, by jabłka się nie rozgotowały. Nadal mają pozostać w kształcie kostek. To ciasto można dostać w cukierniach. Przepis dostałam od mojej cioci, która piekła je dla restauracji. Proszę daj znać, jak Ci wyszło. Pozdrawiam gorąco. Renata :lol: :lol:

Opublikowano

Ciasto znikło nim jeszcze zdążyło wystygnąć! Jest naprawdę pyszne. Następnym razem zrobię z podwójnej porcji :lol:. Renigliwice bardzo dziękuję za wspaniały przepis :lol:. Pozdrawiam!

Opublikowano

STOKROTKO! Cieszę się, że Wam smakowało. Następnym razem radzę jednak zaczekać, aż ciasto całkowicie zastygnie. Będzie jeszcze smaczniejsze. Pozdrawiam . :lol:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.