basga Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 witam wszystkich forumowiczów po świętach.napiszcie,co dobrego z naszego forum piekliście na święta?ja robiłam biszkopt z makiem/ten odwracany/,sernik z piernikami,karpatkę,usta-i te zrobiły furorę,placek z nutellą i śliwkami-pychota.wszystkim super smakowało,mnie najbardziej właśnie ciasto z nutellą i śliwkami no i usta. teraz przeglądam forum,by znależć coś nowego na sylwestra.już wiem,że napewno zrobię ptysie zapiekane z pieczarkami. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam po świątecznym łakomstwie!!! Piekłam sernik z rosą, biszkopt z nutellą i makowe z jabłkami wszystko było super tylko pojemnośc żołądka ograniczała chęci trzeba było robic przerwy :-D Cytuj
amelia1 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam po Świętach!!! Ja piekłam przekładańca i roladkę drożdżową z cynamonem. Wszystko smakowało super :-D , niestety żołądek za szybko się napełnił :-D . Jak chcecie podam przepis na roladkę, dajcie znać :-D Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 I ja witam po Świętach :-D... a na Święta piekłam wykwintnego makowca z masą bakaliową Gosi, po prostu krówkę, delicje w galaretce i pierniczki z dodatkiem smalcu. Wszytko wyszło jak należy i było pyszne, niestety nasze żołądki nie dały rady na taką ilość smakołyków, troszeczkę zostało nam jeszcze do jutrzejszej kawy :-D Amelio ja jestem ciekawa jaki to przepis - bo brzmi zachęcająco :-D Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja również witam po Świętach.Ja piekłam metrowca i 3bit,a mój tata sernik czarno biały.Wszystkie ciasta wyszły bardzo smaczne,ale jeszcze zostały nam do kawy na jutro i chyba pojutrze też. Pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam po Świętach! Ja piekłam 3 bit-pychota,japoniec-rewelacja,sernik z brzoskwiniami-mój stary wypróbowany przepis i baunty-mniam mniam!Muszę powiedzieć że jak na moją niewielką rodzinę to dużo na poświąteczne kawki nie zostało. Cytuj
Magdalena Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja piekłam z tej stronki biszkopt z jabłkami i pierniczkami pychaaa!!! , a córcia upiekła strucle z makiem "makówki ".Święta miałam smutne bo mój synk się rozchorował i trafił na stół operacyjy ,a ja z z nim spędziłam śwęta w szpitalu ,ale jest już w domu i wrócił do zdrwia .W końcu inne święta były jak trzeba . Mam sylwestra przed sobą i nowy rok więc trzeba ,coś pomyśleć o czymś pysznym .Gorąco pozdrawiam Magdalena :-D Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witajcie, u mnie też marne resztki pozostały z ciast, a piekłam sporo: makowce zawijane, piernik pani Jadzi, orfeusza, miodownik z masą z kaszy manny, sernik Reni, cappuccino, tort serowy, no i tort z bitą śmietaną i owocami, jako że mój syn w wigilię kończył 18 lat a jest to jego ulubiony tort. Właściwie zostało jeszcze tylko troszkę cappuccino. Makowce robiłam z ciasta krucho-drożdżowego i były pyszne!!! Na Sylwestra też coś muszę upiec, ale jeszcze nie wiem co. Przeglądam właśnie forum bo chciałoby się coś innego niż zwykle i jestem pewna, że znajdę coś fajnego. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!! :-D Cytuj
Gość halinka12 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 witam ja poprosze o przepis na usta z gory dziekuje Cytuj
amelia1 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam Cię Dorotko!!! Przepis już umieściłam na forum. Mam nadzieję, że się wam spodoba :-D . Pozdrawiam Amelia Cytuj
Gość halinka12 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 widze ze nie chcesz mi podac przepisu na usta Cytuj
DeLarge Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 czy chodzi o te "usta"? mamy już ten przepis na smacznym Cytuj
monilek26 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Ja piekłam japońca, keksa i sernik z brzoskwiniami Cytuj
basga Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 na sylwestra robiłam ptysie z pieczarkami,babkę ananasową/ łatwa pychota /,milky way,sernik z rosą-wszystko z naszego forum a dziś zajadamy sie plackiem NIEBO. wszystko pyszne a przepisy stad krążą już po mojej rodzince. wszystkim dziekuje i pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi