ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 3 żółtka 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - około 50 dag alkohol - szklanka kremu czekoladowego 4 łyżki czekolady w proszku 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 40 dag podłużnych biszkoptów 1 tabliczka białej czekolady Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z serkiem homogenizowanym. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą serową. Żelatynę i czekoladę w proszku rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody, ostudzić, wlać do kremu czekoladowego a następnie do masy serowej. Przygotować szklankę mocnej, słodkiej kawy i ostudzić ją. W kawie maczać biszkopty i ułożyć jedną warstwę w prostokątnej formie. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, na krem ponownie biszkopty i drugą połowę kremu. Wierzch kremu posypać startą na tarce białą czekoladą. Wstawić do lodówki do stężenia. Cytuj
AnRa Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 w składnikach podałaś alkohol ale w opisie go zabrakło, ile go zastosować i do czego?? :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 AnRa ja nie zapomniałam podać. W składnikach jest alkohol - szklanka kremu czekoladowego i w wykonaniu jest wlać do kremu czekoladowego to jest alkochol. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ciasto brzmi ciekawie.Zaraz spisuję go do zeszytu i wkrótce wypróbuję.Pozdrawiam. :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.