Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 żółtka 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - około 50 dag alkohol - szklanka kremu czekoladowego 4 łyżki czekolady w proszku 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 40 dag podłużnych biszkoptów 1 tabliczka białej czekolady Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z serkiem homogenizowanym. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą serową. Żelatynę i czekoladę w proszku rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody, ostudzić, wlać do kremu czekoladowego a następnie do masy serowej. Przygotować szklankę mocnej, słodkiej kawy i ostudzić ją. W kawie maczać biszkopty i ułożyć jedną warstwę w prostokątnej formie. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, na krem ponownie biszkopty i drugą połowę kremu. Wierzch kremu posypać startą na tarce białą czekoladą. Wstawić do lodówki do stężenia.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.