basga Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 przed świętami skusiłam się na kupno nowych form na ciasto i jestem bardzo zadowolona-w niedalekiej przyszłości stare blaszki zastąpię właśnie tymi silikonowymi. wytrzymują temperaturę do 240*,nic się do nich nie przykleja,łatwo się myje a co najważniejsze,to nie trzeba ich niczym smarować przed pieczeniem,po prostu wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Cytuj
Anna22 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja też się zastanawiałam nad taką foremką , ale właśnie brakowało mi potwierdzenia od kogoś jak się sprawdzają w użyciu. Dziękuje basga ,że podzieliłaś się swoim doświadczeniem. Cytuj
basga Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 polecam naprawdę-świetna rzecz.są formy prostokątne,keksówki,babkowe i takie na muffinki/czy jak to tam się nazywa/.muszę pokazać to moim siostrom-pewnie też sobie kupią. Cytuj
Bernimek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Potwierdzm - są rewelacyjne. Ciasta łatwo odchodzą, świetnie się je myje. Fakt są dośc drogie, ale warto. Cytuj
Agusia Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Polecam foremki tego rodzaju, latwe w uzyciu , latwe w myciu, a ciasta z nich wyjete wygladaja swietnie, bez zadnych "ubytkow ktore mogly pozostac w foremce". Podajac swoj przepis na babke z ananasem zasugerowalam uzycie tego rodzaju foremki. Jest to ciasto z owocami, wiec sok moglby przywrzec w innej foremce ale napewno nie w silikonowej. Polecam goraco! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Też polecam silikonową forme ja mam akurat na mufinki i takiego misia super sie w niej piecze tylko na mojej pisze max.160 stopni.BASQA pamiętasz może jakiej firmy są twoje formy co wytrzymują taką temperature planuje zakupienie jeszcze do ciasta taką formę będę musiała pooglądać.POZDRAWIAM :grin: Cytuj
basga Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 WITAJ! NIE PAMIĘTAM JAKIEJ FIRMY ALE JAK BĘDĘ W MAKRO TO BĘDE KUPOWAC SOBIE TAKĄ DO MUFFINEK I WTEDY PODAM NAZWĘ FIRMY. Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ja również planuję kupić formę silikonową do mufinek,bo bardzo nam zasmakowały i piekę je dosyć często,ale w foremkach do babeczek i potem trudno je umyć,żeby w każdym zakamarku było czyściutko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.