apsik Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Justynko ciasto jest super,bardzo podobne do isaury ale jednak tak różne.Zarówno ser,który jest bardziej lekki a także ciasto przypominające mi w smaku piernik.Ciacho naprawdę na piątkę,zniknęło już pół blachy a jadły tylko dwie osoby ,mój mąż i syn ,ja spróbowałam i przybiegłam coś napisać dopóki mam wolny komputer.POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI. :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Apsik, bardzo mi miło, że ciacho smakowało Twojej rodzinie. ;) Ktoś w mojej gromadzie też powiedział, że przypomina mu ono trochę piernik (i do tej pory nie wiem kto). A tak poważnie, to Cielaczek jest smaczny i przede wszystkim bardzo szybki w wykonaniu. Pa, Justyna. :razz: Cytuj
Marra Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Justynko bardzo smaczny ten Cielaczek. Zrobiłam wczoraj. Tylko dałam za dużą blachę i troszke niski wyszedł, ale to nie zmienia faktu, że pycha. Polecam Pozdrowionka Cytuj
apsik Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Robiąc dzisiaj obiad upiekłam cielaczka,jeszcze raz potwierdzam że robi się go ,,piernikiem'' jest smaczniutki ,ładniutki ,więcej takich przepisów Justynko. :shock: POZDRAWIAM ELA. :razz: Cytuj
Pączuszek Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Ciacho upiekłam jest super, moim domownikom bardzo smakowało , szybko znikło.Dzięk za udany przepis. Cytuj
krysia50 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Potwierdzam ciasto bardzo dobre i robi się migiem a jeszcze szybciej znika pozdrowienia Cytuj
JustynaZ Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Bardzo się cieszę, że ciacho smakuje, tym bardziej, że dawno nie zaglądałam na forum, na razie nie mam dostępu niestety :grin: do komputera. Czasami do masy serowej wrzucam namoczone nieco wcześniej rodzynki, jeden z moich synów to maniak "rodzynkowy" :grin: :grin: Serdecznie pozdrawiam, Justyna. Cytuj
monia79 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ciacho wypróbowałam i wyszło bardzo dobre. Podoby przepis do mojej Izaury. A swoją drogą znalazłam ten przepis pod tą samą nazwą na innym forum. https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19185 Cytuj
JustynaZ Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Moniu, już pisałam, że Izaurę robi się nieco inaczej (przynajmniej w moim przepisie), ciasto jest murzynkiem, a do masy twarogowej dodaje się tłuszcz. Jeżeli zas chodzi o załączony link, niestety to są dokładnie moje słowa, jakbyś zauważyła różnica zasadnicza w datach. Opis jest dokładnie mój, napisany moimi słowami, gdyż nawet przepis, który posiadam od koleżanki ma zupełnie inną formę. Jest mi tylko trochę przykro, że ktoś nie wysił się, tylko dokładnie przepisał moją treść. :grin: Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
JustynaZ Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ps. Teraz jednak zauważyłam, że autorka przynajmniej pisze, że przepis nie jest jej :grin: Cytuj
monia79 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Justynko nie neguje że to nie był twój przepis, poprostu przypadkiem weszłam na tą stronę i chciałam abyś wiedziała że ktoś sie pod tym podpisuje. Dla mnie to jest ciacho twojego autorstwa i w dodatku przepyszne! Swoją drogą to niezły detektyw z ciebie, nie zwróciłam uwagi na daty:) Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj
JustynaZ Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Moniu, jakoś te daty wpadły mi w oko zaraz jak tylko zajrzałam na stronę, i tak sobie czytam, czytam, aż nagle olśniło mnie, że przecież to dokładnie mój opis wykonania ciasta, gdyż jak pisałam na początku nie ja jestem dosłownie autorką przepisu, a i pewnie moja koleżanka miała go od kogoś, i pewnie na innych linkach też może się pojawić. (tak to już z przepisami bywa) :grin: Tak swoją drogą to bardzo podobne ciacho (tylko inne proporcje i trochę inny sposób wykonania) zamieszczone jest na forum pod nazwą Salcesonik, tylko, że dodaje się do niego pokrojone w kostkę jabłka. Jest zupełnie inne w smaku i bardzo mojej rodzinie smakuje. Polecam :razz: Papatki, Justyna. Cytuj
Ewa1 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Oto dzisiejszy cielaczek, którego upiekła moja córka:) Jest pyszny! Wszystkim smakuje:) :oops: :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi