Basia K Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ja robię używając takiego z wiaderka,pod warunkiem,ze jest naturalny,nie waniliowy. Dziś piekę cielaczka :razz: Cytuj
bietka Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 My kończymy metrowca i jutro upiekę cielaczka. Cytuj
k@sia Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Szukając dziś natchnienia natknęłam się na przepis na Cielaczka no i oczywiście musiałam go wypróbować ;) Tylko niestety nie miałam kakao, więc musiałam nieco zmodyfikować przepis i zamiast kakao dodałam kawę rozpuszczalną, ciasto wyszło pyszne :?: ale następnym razem dodam mniej cukru, bo jak dla mnie ciut za słodkie - ale ogólnie ciasto pyszności :) Pozdrawiam wszystkich :razz: Cytuj
cisowianka20 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja zrobiłam Cielaczka wyszedł mi trochę inaczej. Nie jest to nic specjalnego. Takie tanie ciasto. Dobre jak nie ma co przegryźć do kawy. Dla gości nie za bardzo się nadaje. Na imprezy jest za zwykłe i nic specjalnego. Cytuj
apsik Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Cisowianko a ja się z Tobą nie zgadzam....prawda ,że ciacho jest tanie i szybkie a to wcale nie znaczy ,że nie można podać go gościom. Moi znajomi zawsze byli zachwyceni i każda gospodyni bierze przepis-już sama nie wiem ilu osobom go dałam. Zagościło nawet na stole komunijnym pięknie udekorowane i powiem Ci,że poszło jako jedno z pierwszych-a ja piekę przeróżne ciasta. Pozdrawiam i polecam każdemu ten przepis. Cytuj
viola32 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Zrobilam cielaczka na moje imieniny w ubiegla sobote.Sernik mialam z wiaderka i byl po zmiksowaniu z reszta skladnikow bardzooo rzadki :).Jak wylalam ta mase sernikowa na murzynka to wszystko plywalo po wierzchu a chcialam by byl taki w ciapki ,wiec zamieszalam lyzka.Moze troche za duzo mieszalam, bo po upieczeniu bylo wiecej tego murzynka niz sernika ale ogolnie bylo ciasto pyszne i wilgotne.Polalam polewa czekoladowa Jolanty.Nie mialam w domu zelatyny dalam dwie lyzki galaretki pomaranczowej i zamiast slodkiej smietanki dalam mleko.Polewa wyszla cacy i ciasto bylo takie smaczniutkie,ze zapomnialam z tego wszystkiego fotki zrobic.Polecam bo warto! Ps.nastepne w kolejce bedzie Izaura i sernik czarno-bialy dla porownania.:razz: Cytuj
marusia01 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Ostatnio piekłam to ciasto, ale wyszedł mi zakalec :grin: dlaczego ? Cytuj
minia51 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Dzisiaj upiekłam cielaczka. Już po wstępnej degustacji. Jest pyszny i właściwie nie ma dużo roboty przy nim, jest również tani a bardzo smaczny. Dzięki za przepis. Cytuj
apsik Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Przypominam cielaczka-upiekłam dziś synowi po egzaminach-proste smaczne i połowy już nie ma. :lol: to chyba najlepiej świadczy o tym ,że ciacho jest pycha. Nie wstawiam fotki bo wyszło super jak zawsze.....pozdrowienia dla Justynki. :D :D :D Cytuj
sysia80 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Dzisiaj upiekłam cielaczka ale nie wiem czy ser nie był za rzadki bo wyszedł zakalec Cytuj
basga Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Ja też wczoraj upiekłam i dodałam jeszcze 2 starte jabłka i też jest pyszny. Cytuj
sysia80 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 To jaki ja błąd popełniam Doradźcie prosze Cytuj
Basia K Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Parę dni temu piekłam Cielaczka. Zawsze będę podkreślac,ze mimo swej prostoty (a może dlatego...) jest to bardzo dobre ciasto. A jak się ładnie udekoruje (nie mówię teraz akurat o moim przykładzie!),to śmiało można podac gościom :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi