ina12 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Upiec biszkopt z 5 jaj Blat kokosowy: 5 białek, 20 dag cukru 20 dag kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać kokos i delikatnie wymieszać. Formę włożyć dobrze natłuszczonym papierem i wlać ciasto. Upiec na złoty kolor w temp. 180*C Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki mąki 1 szklanka cukru pudru 50 dag masła 15 dag orzechów włoskich 1 tabliczka gorzkiej czekolady, kakao Masło rozetrzeć z cukrem do białości. Odlać ćwierć litra mleka i rozmieszać w nim budynie i mąkę. Pozostałe mleko zagotować, ugotować budynie i ostudzić. Budyń połączyć z utartym masłem. Krem podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao i pokrojoną czekoladę, a do drugiej orzechy. Bita śmietana: 1/2 litra mleka 2 opakowania śnieżki 1 małe opakowanie żelatyny Śnieżki z mlekiem ubić na sztywno. Następnie dodać żelatynę, rozpuszczoną w połowie szklanki wody. Na biszkopcie rozsmarować krem czekoladowy, przykryć blatem kokosowym i rozsmarować na nim krem orzechowy. Na kremie orzechowym rozsmarować bitą śmietanę. Ciasto posypać startą czekoladą, względnie wiórkami kokosowymi. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 A już myślałam że zrobię sobie przerwę w słodkościach :-D chciałam tylko odpocząc po świętach nic z tego chyba nie będzie :-D Ten przepis wygląda tak smakowicie że chyba się nie da :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.