ina12 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 około 1 kg wędliny czubatą łyżkę masła 2 czubate łyżki utartego sera na drobnych oczkach 2 - 3 łyzki kwaśnej smietany przyprawy do smaku według własnego upodobania Do zalania: 2 szklanki galarety, może być zrobiona z rosołku i żelatyny Kiełbasę pokroić w duże ale nie grube plastry, gorsze plasterki i piętkę posiekać drobno lub zmielić w maszynce. Masło włożyć do miseczki i utrzeć na puch, dodać usiekana albo zmieloną wędlinę, starty ser,, śmietanę, przyprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę. Plasterki wędliny smarujemy masą i zawijamy w rożek, układamy na podłóżnym półmisku, węższą strona rożka do środka. Dekorujemy cząsteczkami pomidora,kiszonym ogórkiem, paseczkami czerwonej papryki, zieleniną i dwukrotnie zalewamy galaretą. Jest to doskonała przekąska na sylwestra, wyglądająca bardzo dekoracyjnie. Można przygotować wcześniej, podając do tego ostrą sałatkę lub jakąś marynatę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.