renigliwice Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 SKŁADNIKI: Ciasto: 6 jaj / 2x3/4 szklanki cukru / Jajka, czukier, aromat ubić mikserem, aromat dowolny / dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, 2x3/4 szklanki mąki / rozdzielic na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki kakao. 2 łyżeczki proszku / Upiec osobno. 2 łyżki kakao / Krem: 4 jaja \ 4 łyżki cukru \ Jajka, czukier, mąkę, kakao ubić mikserem. 2 czubate łyżki mąki \ Do gotującego mleka wlać ubitą masę, 2 łyżki kakao \ chwilę pogotować mieszając, do zgęstnienia. Ostudzić. 1 margaryna Palma \ Dodawać do utartej margaryny (bądź masła) 1/2 l mleka \ Polewa: 3 łyżki wody | 3 łyżki cukru | Do garnuszka włożyć margarynę, wsypać czukier, 3 łyżki kakao | kakao, wlać wodę. Ustawić na gazie, mieszać do rozpuszczenia. 5 dag margaryny | Polewa nie musi sie zagotować KOLEJNOŚĆ: Spód biały Krem Góra kakaowa Polewa ŻYCZĘ SMACZNEGO I POZDRAWIAM :-D Cytuj
aneta583 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 czesc ciekawe to ciasto.mam tylko jeszcze jedno pytanie z jakiej części gliwic jestes?bo ja tam chodziłam do szkoły na chorzowskiej pa! Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witaj Anetko! Mieszkam w Sośnicy ale Chorzowską też dobrze znam. Ciekawa jestem Twej opinii na temat ciasta. Jak upieczesz , napisz, jak Ci wyszło. Pozdrawiam serdecznie. Renata :P :lol: :lol: :lol: :D :D :lol: :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.