ina12 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 1/4 l wody 1/4 l octu winnego 2 łyżeczki cukru 2 goździki 10 ziarenek ziela angielskiego Wszystkie składniki zagotować. 25 dag obranych zabków czosnku dodać do wrzątku i gotować 3-4 minuty. Przełożyć do słoików a na wierzch można nalać trochę oleju sojowego, słonecznikowego lub innego. Cytuj
Klamerka Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Uprzedzam- nie śmiać się proszę, niedoświadczona jestem, dlatego takie głupie pytania zadaję ;) A więc: Ta zalewa w słoiku, to jest to samo, w czym gotował się czosnek, tak? A w Twoim słoiku nie sięga wieczka- nie musi? I jeżeli nie musi, to jak wówczas polać wierzch olejem, tak jak radzi to ina12? Nie trzeba już po wlaniu gorącej zalewy do słoików, jeszcze ich gotować prawda? I czy próbowałeś robić czosnek z innymi dodatkami? Czy dałeś dokładnie to co w przepisie Iny? Przepięknie to wygląda, dlatego się pytam :D Cytuj
mac51 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Klamerka :grin: Zalewa sięga wieczka...to tylko tak się wydaje jakby nie sięgała :grin:-taki dziwny sloik ;) Robiłem dokładnie według przepisu. Już nie gotowałem ;) Cytuj
Klamerka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 mac51... napisałam, żeby się ze mnie nie śmiać, bo jestem głąbem kulinarnym w kategorii: przetwory. A teraz jeszcze wyszło, że nie dość, że jestem nierozgarnięta to na dodatek ślepa...:grin: Wobec tego przyznaję się bez bicia- w obu patrzałkach mam po minus 1,5. Może to mnie usprawiedliwi? ;) Dzięki za odpowiedź! ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Macieju myślę że dasz później wiadomość czy w ten sposób zrobiony czosnek Tobie smakuje. Pozdrawiam Cytuj
mac51 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Klamerko ;) Nikt się nie śmieje. Zawsze lepiej zapytać. Ino :grin: Oczywiscie że dam znac po degustacji,jak smakował Pozdrawiam ;) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 No i nikt nie dał odpowiedzi i nie wiem czy dobry ten czosnek czy nie. Mam sporo czosnku i moze trochę bym zrobiła do słoiczków (no moze ze trzy słoiczki chociaż). Cytuj
basga Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Rób,rób...ja takiego nie jadłam ale kiedyś po prostu trzymałam ząbki czosnku zalane oliwą z oliwek w słoiczku i długo stały i nawet smakowały,więc taki marynowany z pewnością jest pyszny.A jeszcze możesz papryczkę wrzucić pokrojoną . :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Basiu taki w oliwie to zbyt długo stać nie może Ten marynowany spokojnie postoi :grin: Ja chyba też się wezmę za zrobienie > M lubi a ja przepadam :) Cytuj
kanapka Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 I mnie przekonałaś :grin:. Zrobię go w weekend ale postaram się trochę ulepszyć. Pamiętam, że gdzieś widziałam na czosnek marynowany z chili albo inną ostrą przyprawą. W każdym razie zalewa była pomarańczowa. Poszukam, może się coś trafi. Chyba, że wiecie o co mi chodzi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.