Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1/4 l wody 1/4 l octu winnego 2 łyżeczki cukru 2 goździki 10 ziarenek ziela angielskiego Wszystkie składniki zagotować. 25 dag obranych zabków czosnku dodać do wrzątku i gotować 3-4 minuty. Przełożyć do słoików a na wierzch można nalać trochę oleju sojowego, słonecznikowego lub innego.

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Uprzedzam- nie śmiać się proszę, niedoświadczona jestem, dlatego takie głupie pytania zadaję ;) A więc: Ta zalewa w słoiku, to jest to samo, w czym gotował się czosnek, tak? A w Twoim słoiku nie sięga wieczka- nie musi? I jeżeli nie musi, to jak wówczas polać wierzch olejem, tak jak radzi to ina12? Nie trzeba już po wlaniu gorącej zalewy do słoików, jeszcze ich gotować prawda? I czy próbowałeś robić czosnek z innymi dodatkami? Czy dałeś dokładnie to co w przepisie Iny? Przepięknie to wygląda, dlatego się pytam :D

Opublikowano

Klamerka :grin: Zalewa sięga wieczka...to tylko tak się wydaje jakby nie sięgała :grin:-taki dziwny sloik ;) Robiłem dokładnie według przepisu. Już nie gotowałem ;)

Opublikowano

mac51... napisałam, żeby się ze mnie nie śmiać, bo jestem głąbem kulinarnym w kategorii: przetwory. A teraz jeszcze wyszło, że nie dość, że jestem nierozgarnięta to na dodatek ślepa...:grin: Wobec tego przyznaję się bez bicia- w obu patrzałkach mam po minus 1,5. Może to mnie usprawiedliwi? ;) Dzięki za odpowiedź! ;)

Opublikowano

Klamerko ;) Nikt się nie śmieje. Zawsze lepiej zapytać. Ino :grin: Oczywiscie że dam znac po degustacji,jak smakował Pozdrawiam ;)

  • 1 rok później...
Opublikowano

No i nikt nie dał odpowiedzi i nie wiem czy dobry ten czosnek czy nie. Mam sporo czosnku i moze trochę bym zrobiła do słoiczków (no moze ze trzy słoiczki chociaż).

Opublikowano

Rób,rób...ja takiego nie jadłam ale kiedyś po prostu trzymałam ząbki czosnku zalane oliwą z oliwek w słoiczku i długo stały i nawet smakowały,więc taki marynowany z pewnością jest pyszny.A jeszcze możesz papryczkę wrzucić pokrojoną . :grin:

Opublikowano

I mnie przekonałaś :grin:. Zrobię go w weekend ale postaram się trochę ulepszyć. Pamiętam, że gdzieś widziałam na czosnek marynowany z chili albo inną ostrą przyprawą. W każdym razie zalewa była pomarańczowa. Poszukam, może się coś trafi. Chyba, że wiecie o co mi chodzi?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.