ina12 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 25 dag czosnku sparzyć wrząca wodą, przelać zimną i obrać ząbki z łusek, ponakładać do słoiczków. Zalewa: 50 g octu 50 g wody 5 g soli 10 g cukru 1 g cynamonu ziarenko pieprzu czarnego 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy Wszystkie składniki zagotować i tą zalewą zalać przygotowane w słoiczkach ząbki czosnku. Czosnek w taki sposób przygotowany najlepiej jeść go dopiero po 3 tygodniach, bo wtedy jest najsmaczniejszy i prawie bezwonny. Cytuj
dariad Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jadłam taki czosnek kupiony w sklepie , czy on tak samo smakuje? :lol: :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Dario zwróć uwagę czy są takie same składniki i gramatura co podałam w przepisie, jeżeli tak to smak będzie taki sam. Nie tak dawno jadłam kupiony w słoiczku czosnek w oleju z ziołami. Kupiłam na wypróbowanie, bardzo smaczny, łagodny w smaku i bezwonny. Czosnek ten był zrobiony w oleju roślinnym z przyprawami, zioła i ekstrat z papryki. po kolorze widzę że z czerwonej. Nie jest napisane jakie zioła, ja myślę że prowensalskie a osobiście wyczuwam smak oregano. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.