ina12 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ciasto piaskowe: 3/4 kostki margaryny 1 i 3/4 szklanki mąki niepełna szklanka cukru 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do blaszki Utrzeć tłuszcz z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą. Ciasto wyłożyć na blaszkę o wym. 40 cm x 25 Masa: Słoik wiśni - 720 ml, 2 szklanki mleka kostka masła 1,5 torebki jasnego budyniu 2 łyżki cukru pudru Wiśnie osuszone ułożyć na wierzchu ciasta, lekko je dociskając. Wstawić do piekarnika o temp 200*C i piec 20 min. Cukier utrzeć z 6 łyżkami mleka i budyniem. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń, ostudzić go. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puch, ucierając dalej dodając stopniowo budyń. Masę rozsmarować na upieczonym i ostudzonym cieście z wiśniami. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretka: 2 galaretki wiśniowe Zagotować szklankę soku wiśniowego z 1,5 szklanki wody, odstawić z ognia i wsypać galaretki wiśniowe, rozmieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Następnie wylać na masę i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Cytuj
ali Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Robię podobno ale wiśnie dodaję do galaretki. Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ali całkowicie się z Tobą zgadzam, wiśnie dodane do galaretki to ciasto również jest smaczne tylko różni się wyglądem. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.