tonik17 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam, jestem tu pierwszy raz, ale nie martwcie sie, nieotruje was. Oto moj przepis 1 kapusta 0,5 - 1 kg miesa. Jak kto woli... 2 jajka 2 sosy bolonskie 20 dag wedzonego boczku kwasna smietana kminek sol, pieprz Kapuste ugotowac w osolonej wodzie (ale zeby nie byla do konca miekka) odlozyc kilka zewnetrznych lisci (tez ugotowanych) tak, aby wylozyc nimi brytwanne i po ostudzeniu poszatkowac na drobno. Pokroic boczek w plasterki i wylozyc nimi brytwanne, a nastepnie odlozonymi liscmi. Mieso wymieszac z jajkami, sosami, kminkiem i doprawic sola i pieprzem wedlug wlasnego uznania. Nastepnie wymieszac mieso z poszatkowana kapusta i umiescic do wylozonej liscmi brytwanne. Na sam wierzch ulozyc z 2-3 liscie kapusty i polac kwasna smietana. Piec ok 1 godz w rozgrzanym piekarniku. Golabki dostaja najlepszy smak po 2-3 odgrzaniu. Polecam, naprawde pycha. Obiadek dla rodzinki nawet na dwa dni. Jak ktos zrobi to prosze o jakies komentarze. Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam! Czy owe gołąbki nadają się do jedzenia tylko na ciepło? Bo jak rozumiem to piecze się w podłużnej brytfannie i kroi w plastry? Pozdrawiam Cytuj
tonik17 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Tak tylko na cieplo i kroi sie w plastry wedlug wlasnego apetytu. No i oczywiscie do tego sosik pomidorowy :lol: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Dzięki przy okazji skosztujemy :lol: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.