Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 filety z kurczaka oliwa z oliwek sól, ewentualnie pieprz sos: 1/2 filiżanki dżemu brzoskwiniowego 2 łyzki sosu chili 2 łyżki klarownego miodu (płynnego) 2 łyżki musztardy delikatesowej sól, pieprz biały sok z cytryny delikatnie posolone filety smażymy na małej ilości oliwy na złoty kolor, ok 15 min. łączymy ze sobą dżem, sos chili, musztardę oraz miód. dodajemy przyprawy by sos miał słodko pikantny smak (chodzi o ich ilość) można dodać trochę wody ( i tak się zredukuje) powstałym sosem (ale tylko 1/2) zalewamy filety i trzymamy na malutkim ogniu przez ok 7-8 min, odwracamy na drugą stronę filety i zalewamy pozostałą częścią sosu i dusimy ponownie przez 7-8 minut na malutkim ogniu do dania podajemy ryż ugotowany na sypko wymieszany z oliwą i ziołami filety zalewamy pozostałym sosem przepis od znajomych ale wart jest wypróbowania polecam

Opublikowano

Witam.

Wyszło naprawdę bardzo pyszne i oryginalne danie. Podałem je z warzywami na patelnie z Hortexu i z ziemniakami. Z początku sos wydaje się słodki i delikatny, ale po chwili ujawnia się prawdziwy smak chili. :lol:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

P.S. Z przepisami z tego forum śmiało można otworzyć restaurację. :lol:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ten rarytas zaplanowałam zrobić w środę na obiad i podam z ziemniakami. Muszę wymyślić tylko jakiś dodatek, napewno powiadomię i nie mam żadnych obaw co do tej potrawy. Ja tylko będę moją rodzinkę obserwować jak będą konsumować i z radości napewno im uszy będą się trzęsły. Myślę że na temat żartów o uszach się nie obrazicie i nie myślcie o mnie źle.

Opublikowano

Piersi z kurczaka zamiast w środę zrobiłam dzisiaj na obiad. Wszystkim obiad bardzo smakował nawet mojemu tacie w tak bardzo podeszłym wieku który jest bardzo wybredny. Dziękuję bardzo za przepis na to fantastyczne danie. DeLarge bardzo proszę udziel mi odpowiedzi, trochę miałam kłopotu z kupieniem sosu chili, dostałam kupić sos chili słodko - pikantny " OTEN" i mam zapytanie czy innego rodzaju sosy spostrzegłeś w sprzedaży i jakiego Ty dodałeś ? a może jeszcze jest pikantny. Pozdrawiam.

Opublikowano

ja posiadam i użyłem: "Hot Chilli Sauce" firmy Woh Hup. Kupiliśmy ten sos bodajże w Albercie ale tego nie jestem już pewien. W sprzedaży jest tych sosów kilka rodzai od zwykłego chilli po chilli czosnkowe kończąc na słodko-pikantnym. Wydaje mi się iż można również śmiało użyć tabasco albo papryki chilli w proszku. Ten który Ina dodałaś moim zdaniem świetnie się musiał wkomponować do tego sosu. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ten sos który dodałam bardzo świetnie się wkomponował. Kupiłam go w AS- ie i tylko był ten jeden rodzaj sosu. Tabasco i paprykę chili posiadam w domu jak również i dużo innych przypraw na bieżąco, ale ja jednak będę korzystała z orginalnego sosu z Twojego przepisu. Pomyślałam ze to świetne danie również podam jak będzie jakaś uroczystość. Polecam i jeszcze raz polecam je wszystkim spróbujcie naprawdę jest bardzo pyszne i smak tego sosu a kolorek jaki, przekonajcie się sami.

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Sosu Tabasco nie polecam, gdyz za wiera on zbyt duzo octu i zamiast dodać ostrości potrawie, psuje jej smak. Naprawdę warto jednak spróbować sosu Cholula, ostrość na poziomie Tabasco, jednak w smaku o niebo lepszy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.