amelia Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 60dag. marchewki, 2 szklanki bulki tartej, 2 jajka, 1 cebula, 1 lyzka startego zoltego sera, 1/8 lyzeczki bialego pieprzu, sol; do panierowania: 1 jajko, 1/2 szklanki bulki tartej; do smazenia: 3 lyzki oleju Marchew umyc, obrac, i zetrzec. Cebule obrac i drobno posiekac. Marchewke, cebule, ser, jajka, bulke tarta, sol i pieprz wyrobic w misce na jednolita mase. Aby zaostrzyc smak, dodac 1/2 lyzeczkicurry lub tymianku. Formowac krokieciki i panierowac je w rozbeltanym jajku oraz bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawac z sosem beszamelowym lub serowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.