DeLarge Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 dwa pory 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 1 ziemniak śmietana sól, pieprz cukier masło ew. vegeta kroimy warzywa (marchew, pietruszka, seler) w drobną kostkę wrzucamy warzywa do gotującej się wody ok. 1,5 l po ok 10 min. dodajemy poktojonego w kostkę ziemniaka kroimy wzdłuż umyte dokładnie pory (bez zielonych części) a następnie na cienkie paseczki (Julienne <- tak się chyba nazywa ten sposób) zesmażamy pory na maśle z jedną łyżeczką cukru dodajemy do wywaru, gotujemy wszystko do miękości przyprawiamy a na sam koniec zaprawiamy śmietaną i oto mamy delikatną zupę porową smacznego Cytuj
Anna22 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Od czasu do czasu gotuje zupę porową i składniki jej są takie same jak w przepisie DeLarge tyle ,że podaje ją zmiksowaną na krem , posypaną startym serem i grzankami. Ale następnym razem podsmażę pory z cukrem jak w tym przepisie , na pewno poprawi to smak mojej zupy. Cytuj
DeLarge Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 tak sobie pomyślałem że jeżeli robimy zupę-krem to można jeszcze ją podać z groszkiem ptysiowym , pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dziś zrobiłam zupkę porową ale zmiksowałm ją na krem. Podałam z grzankami.Jest delikatna i bardzo smaczna.Dzięki za przepis.Polecam innym. :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.