amelia Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 8 parowek, 8 cienkich plastrow boczku wedzonego dlugosci 6 cm., 3 lyzki maki pszennej, 1 jajko, 1 lyzka smietanki 12 procentowej, 4 lyzki bulki tartej, 1/2 lyzeczki slodkiej papryki, 1 szklanka oleju, keczup, 4 male galazki natki pietruszki Make wymieszac z papryka. Jajko roztrzepac ze smietanka. Parowki obrac z oslonek, obtoczyc w mace i ciasno owinac plasterkami boczku. Zanurzac w roztrzepanym jajku, panierowac w bulce tartej i smazyc na zloty kolor w glebokim oleju. Podawac polane keczupem, z ryzem na sypko lub ziemniakami z wody oraz surowka, przybrane galazka natki pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.