Basia K Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 8 plastrów szerokiej kiełbasy,najlepiej mortadeli 8 jaj szczypiorek,sól Plastry kiełbasy obrać ze skórki,położyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem.Gdy po podsmażeniu brzegi się podwiną do góry i utworzą miseczki,do każdej wbić po jednym jajku,posypać solą i posiekanym szczypiorkiem.Przełożyć miseczki do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku,aż jajka się zetną. Cytuj
dariad Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Znałam ten przepis , ale nigdy tego nie robiłam, czekam na większą ilość gości najlepiej po spaniu / bo to danie pasujące na śniadanie/ - jest to typowo Irlandzkie śniadanie do tego jeszcze fasolka w sosie pomidorowym i sok , kawa i dżem. :lol: Cytuj
DeLarge Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 danie musi się ciekawie prezentować i tak samo smakować nawiązując do irlandzkiego śniadania nie zgodzę się iż typowym/tradycyjnym elementem jest fasolka w sosie pomidorowym, jest to naleciałość angielska, typowe dla Irlandii są raczej ziemniaki i potrawy z nich robione pozdrawiam Cytuj
Basia K Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Moje dzieci do wszystkiego stosują ketchup.Tu też się wyśmienicie sprawdza. Coś podobnego do tego: Z kromek chleba wyrywamy miąższ,zostawiając same "ramki" ze skórek.Obsmażamy je z jednej strony na rozgrzanym tłuszczu,delikatnie odwracamy i w tą "ramkę" wbijamy po jajku.Przykrywamy i dosmażamy.Pyszniutkie :lol: Cytuj
Jolcia Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Miseczki z kiełbasy już robiłam.Fajnie się prezentują. Godne polecenia. :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja także robiłam już takie miseczki tylko w inny sposób. Krążki mortadeli zarumieniam na mocno rozgrzanym oleju. Nadzienie robiłam z groszku z zalewy. Stopiłam masło, wymieszałam z maką i rozprowadziłam kilkoma łyżkami zalewy, czyli zrobiłam zasmażkę. Jak się zagotowało dodałam do sosu groszek i do smaku dodałam sól, sok z cytryny i odrobinę cukru. Napełniłam koszyczki groszkiem i na wierzch dodałam trochę keczupu. Już dawno tej potrawy nie robiłam, dziekuję Basiu za przypomnienie i dla odmiany muszę te miseczki zrobić z Twojego przepisu. Bardzo podoba mi się też przepis na " RAMKI" nigdy bym nie wpadła na taki świetny pomysł. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.