jacobs Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zetrzeć 1,5 kg ziemniaków, następnie przesmażyć wędzoną słonine z cebulą i dodać do startych ziemniaków.Następnie dodać pieprzu prawdziwego. majeranku dwa jaja oraz odrobine startej gałki muszkatałowej.Wszystko to dokładnie wyrobić.Wziąć jelit kupionych w sklepie z przyprawami do wedliniarstwa, a nastepnie napełnić te jelita lużno w 1/3 pojemności.Wszystko to włożyć do żaroodpornego naczynia zalać tłuszczem i piec około 50 min. w temp.około 150 stopni.Życze smacznego. Cytuj
Jolcia Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Podobną kiszkę robiła moja mama w dzieciństwie. Cały czas pamiętam ten smak,chociaż minęło już ok. 30 lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.