basga Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ciasto 0.5kostki margaryny 0.5szkl mleka 1szkl cukru 2łyżki kakao 2jajka 1.5szkl mąki 1łyżeczka proszku Margarynę,mleko,cukier i kakao zagotować,ostudzić,dodać mąkę z proszkiem,żółtka i ubitą pianę z białek. Upiec ciasto i pokroić je na paski ok.2cm szerokości. Układać je w formie w 2cm odstępach,w wolne miejsca nakładać masę serową.Nastepną warstwę układać odwrotnie-paski ciasta kłaść na masę serową. Piec około 1 godziny w 180*.Po upieczeniu polać polewą. MASA SEROWA 1.20sera 6jajek 3/4kostki masła 1szkl cukru 1łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Cytuj
kate_76 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 witam serdecznie! Musze przyznac 'bsaga' ze moja mama tez robila to ciasto i pamietam ze kiedys bylo'hitem' mysle ze trzeba to powtorzyc i odswierzyc zapomniane przepisy .Zrobie to ciasto na niedziele akurat moj maz ma imieniny zaskocze wszystkich ,oby mi sie udalo . dzieki wielkie kate sorki za pomylke 'basga' oczywiscie pa Cytuj
Jolcia Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Już wiele razy robiłam szachownicę ale z innego przepisu. Ja piekłam placek jasny i ciemny,kroiłam je w paski i sklejałam kremem budyniowym.Muszę spróbować z twojego przepisu basga bo brzmi ciekawie.Pozdrawiam. Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam Cię Basga! Mam pytanie: Czy ciasto, ktOre drugi raz będzie pieczone tym razem z masą serową nie stanie się za bardzo wysuszone? Czy nie lepiej wykonać je np. z masą budyniową? Wjaki sposób po upieczeniu je kroić? Bardzo proszę o odpowiedż. Pozdrawiam Cię gorąco. Renata :lol: Cytuj
basga Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Cześć dziewczyny! Zapewniam,że ciasto nie jest suche-masa serowa jest wilgotna ale nie dziwię się,że pytasz-piekąc usta /z biszkoptami /też miałam ten dylemat. Kroi się normalnie na kawałki-jest takie w krateczkę. Dajcie znać czy smakowało. Życzę wspaniałych wypieków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.