Magda_G Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Wypróbowałam ten przepis i muszę stwierdzić że ciasteczka są rewelacyjne, z każdym dniem coraz lepsze :-( . Jak tak dalej będziemy je podjadać to do świąt mi nie wytrzymają i będę musiała zarobić następną porcję :-D . Bardzo dziękuję za przepis!!! Pozdrawiam Cytuj
ali Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Właśnie dziś piekłam...mam przepis bardzo podobny, ale nie identyczny, no i ja nie zostawiam na noc tylko od razu robię ciasteczka, aha i daję margarynę i smalec - pół na pół. Ciastka są pyszne, przypominają mi moje dzieciństo, a przepis został mi po mojej Mamie. Cytuj
Basia K Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Odkopałam przepis,bo jestem w fazie pieczenia ciasteczek świątecznych :-) Z tym,że ja podobnie ,jak Ali mam trochę inny przepis (niewielkie różnice) i nie zostawiam ciasta na noc. Amoniak jednak jest trudniej dostępny niż soda czy proszek.Ja dziś kupiłam w Polo-markecie. Cytuj
Armenika Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Świetny przepis. Bo sama znam podobny, mojej babci. Tylko moja wersja jest dla niecierpliwych, bo nie ma w niej nic o leżakowaniu ciasta. Zawsze piekę bezpośednio po wyrobieniu ciasta. Pewnie sprawdzę też sposób z wcześniejszym przygotowaniem. Ale polecam :) Amoniaki to ciastka mojego dzieciństwa. Babcia piekła je jeszcze w brandurze w piecu kaflowym. Nigdy nie udało mi się osiągnąć jej wirtuozerii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.