ewa11 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 :D Tak ,tak oczywiście że smakowało,a najbardziej mojej mamie :P Pozdrawiam Cytuj
broker Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Dzięki za przepis :D Jednak według mnie nie ma jednak sensu dodawać aż pół szklanki cukru (!). Zarówno bita śmietana z proszku jak i galaretka są już mocno słodkie, więc można pominąć w składnikach dodatkowy cukier :D Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 W tym przepisie na te składniki widocznie cukier musi być dodany. Ja mam inny trochę przepis to cukru nie dodaję. 2 niepełne szklanki wody zagotować i rozpuścić dwie galaretki, pozostawić do lekkiego stężenia. Dwie śnieżki ubić z trochę więcej niż z szklanką schłodzonego mleka i zmiksować z galaretką. Robiłam zawsze w ten sposób: piankę wylałam na biszkopt, wstawiłam do lodówki do stężenia, następnie na wierzch ułożyłam owoce i zalałam galaretką. Cytuj
Gosia77 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ja do biszkopta z galaretką mam inny przepis na masę: rozpuszczam dwie galaretki w litrze wody, gdy zaczną tężeć ubijam dwie śnieżki na wodzie i później miksuję z tymi galaretkami; u mnie ten pomysł zawsze się udaje :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi