Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzięki za przepis :D Jednak według mnie nie ma jednak sensu dodawać aż pół szklanki cukru (!). Zarówno bita śmietana z proszku jak i galaretka są już mocno słodkie, więc można pominąć w składnikach dodatkowy cukier :D

Opublikowano

W tym przepisie na te składniki widocznie cukier musi być dodany. Ja mam inny trochę przepis to cukru nie dodaję. 2 niepełne szklanki wody zagotować i rozpuścić dwie galaretki, pozostawić do lekkiego stężenia. Dwie śnieżki ubić z trochę więcej niż z szklanką schłodzonego mleka i zmiksować z galaretką. Robiłam zawsze w ten sposób: piankę wylałam na biszkopt, wstawiłam do lodówki do stężenia, następnie na wierzch ułożyłam owoce i zalałam galaretką.

Opublikowano

Ja do biszkopta z galaretką mam inny przepis na masę: rozpuszczam dwie galaretki w litrze wody, gdy zaczną tężeć ubijam dwie śnieżki na wodzie i później miksuję z tymi galaretkami; u mnie ten pomysł zawsze się udaje :mrgreen:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.