Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ciasto 2 szklanki mąki 1.5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 20 dag masła 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szklanki mleka Masa serowa 1/2kg sera 4 jajka 3/4 szklanki cukru 10 dag masła budyń waniliowy z cukrem 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki bakalii Na małym ogniu rozpuścic masło, cukier, kakao, cukier waniliowy i mleko -ostudzic Dodac żółtka wyrobic -dodac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ubic pianę z białek i dodac do masy , wylac ciasto na blachę. Ser zemlec. Masło utrzec z cukrem i żółtkami dodawac stopniowo ser, na koniec wlac budyń rozmieszany w śmietance i pianę z białek ostrożnie wymieszac . Wyłożyc na ciasto kupkami. Piec 60 min w temp. 170 st. Bardzo dobre ciacho !!! :lol: Polecam!!! Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Znam to ciasto i nawet tydzień temu je piekłam.Wmoim przepisie są trochę inne proporcje składników,ale myślę że efekt jest podobny.Ciasto należy do tych które zawsze się udają i bardzo szybko znikają ze stołu.Polecam. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja również znam ten przepis. Jest naprawdę super. Polecam wszystkim łasuchom, a zwłaszcza tym, którzy uwielbiają serniki! :lol: Cytuj
monilek26 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja również wielokrotnie pieklam to ciacho - jest pyszne i wszystkim gorąco polecam. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Witajcie dziewczyny!!! Cieszę się że i Wam to ciacho smakuje :lol: Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ciasto upiekłam wczoraj ,ale moi synowie nie dopuścili mnie do komputera więc piszę dzisiaj.Placuszek w smaku jest przepyszny,wygląda wspaniale,mam tylko jedno pytanie do was dziewczyny czy w tych miejscach gdzie jest ser ciasto ma opaść bo mi porobiły się lekkie zagłębienia.Nie wiem czy tak ma być ,czy coś zrobiłam żle. Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zrobiłaś dobrze. Ciasto w tych miejscach zawsze trochę się zapada, bo ser jest cięższy. Ja też lubię to ciasto. Pozdrawiam ćię serdecznie! Renata :) Cytuj
apsik Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Dziękuję ci Renatko teraz już wiem że wszystko jest dobrze,placuszek ląduje w ulubionych mojej rodzinki.Pozdrawiam apsik. Cytuj
kate_76 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 wlasnie upieklam "isaure" wedlug twojego Katarzyno przepisu ,nie moglismy sie wszyscy doczekac i ukroilam choc jest jeszcze cieply ,ROZPLYWA SIE POPROSTU W USTACH,mysle ze to ciasto bedzie czsto goscilo na moim stole .super pozdrawiam cie moja droga imienniczko Kate Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Cieszę się Kate że Wam ciasto smakowało! Moja rodzinka też bardzo lubi to ciacho :) Cytuj
dana2005 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Piekłam izaure wg Twojego przepisu i jest bardzo dobra, tylko jak bedę piekła następnym razem to dam więcej sera, napewno będzie jeszcze lepsza. Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Jestem tego samego zdania ja co do ilości sera to nie trzymam się ściśle wagi zawsze daję trochę więcej bo lubię ser :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj
Wiolka Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Znam ten przepis tylko troche inna receptura ale ciasto jest super :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Jejka, jak ja uwielbiam ciasta z białym serem ;) Dlatego też często piekę Isaure, dla mnie to połączenie Murzynka z twarogiem. Pychotka! Dla tych co lubią ser polecam także Cielaczka (to już autoreklama :razz: ). A tak poważnie, to jedno i drugie ciacho dla mnie bardzo dobre. Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi