ina12 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Justynko bardzo ładne ciasto, my je również bardzo lubimy i ja jak je robiłam to też było bardzo gęste. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Piękne ciasto wyszło Ci Justynko. Mam nadzieję, ze to nie był ostatni raz jak je upiekłaś. Mój Mąż jak pierwszy raz zobaczył je w surowym stanie nazwał "flaber" i myślę, ze to dość trafne określenie :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Wczoraj wieczorem zadzwonił niespodziewanie ksiądz - Przyjaciel rodziny - że wpadnie z wizytą za godzinę. Hmm... co tu szybko upiec? Pomyślałam o tym jabłeczniku, bo niedawno spisywałam przepisik. Ale z braku wystarczającej ilości składników zrobiłam tylko z połowy podanej ilości.. nie miałam też orzechów.. mimo pośpiechu i tego, że upiekłam ciasto w dużej formie babkowej (dlatego trochę niskie), ładnie wyrosło i wszystkim smakowało. No i prawie zapomniałam o jabłkach :grin: Dopiero gdy ciasto wyłożyłam już do formy przypomniałam sobie o owocach, dlatego jedynie powciskałam ich trochę na wierzchu :-( Na pewno jeszcze nie raz upiekę.. w mniejszym pośpiechu i.. w większej foremce :D Bardzo dobre ciasto! Cytuj
Stokrotka Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Kaliope bardzo się cieszę, że ciasto Wam zasmakowało. Ta babeczka wygląda tak apetycznie, że chyba zaraz wyskoczę do sklepu po jabłka i uraczę moją rodzinkę tym placuszkiem :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi