dariad Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 2 puszki białej fasoli po (400g) 10 dag boczku wędzonego 3-4 parówki mała puszka koncentratu pomidorowego 1 cebula łyżka oleju 2 łyżki masla 2 łyżki mąki cukier , sól, pieprz pieczywo Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić cebulę 2-3 min. i pokrojony w kostkę boczek -dodać masło , a gdy się stopi wsypać mąkę i smażyć na małym ogniu , mieszając 2 min. W rondlu podgrzać fasolę wraz z zalewą , dołożyć pokrojone parówki, zagotować , wlać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagęścić zasmażką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. :) :P Cytuj
renigliwice Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam Cię serdecznie! Rzeczywiście, jest to bardzo szybkie danie. Czasami mam mało czasu na przygotowanie obiadu, więc przepis na tak szybkie wykonanie potrawy mi się przyda. Dziękuję. Renata :) Cytuj
Wiolka Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Doskonałe szybkie i napewno dobre :wink: Cytuj
tutunia Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Dokładnie tego szukałam. Koleżanka mi mówiła, że robi fasolkę po bretońsku używając fasoli z puszki. Jest szybciej i podobno smaczniej. Też chcę wypróbować. Dziękuję za ten przepis! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi