Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 puszki białej fasoli po (400g) 10 dag boczku wędzonego 3-4 parówki mała puszka koncentratu pomidorowego 1 cebula łyżka oleju 2 łyżki masla 2 łyżki mąki cukier , sól, pieprz pieczywo Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić cebulę 2-3 min. i pokrojony w kostkę boczek -dodać masło , a gdy się stopi wsypać mąkę i smażyć na małym ogniu , mieszając 2 min. W rondlu podgrzać fasolę wraz z zalewą , dołożyć pokrojone parówki, zagotować , wlać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagęścić zasmażką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. :) :P

Opublikowano

Witam Cię serdecznie! Rzeczywiście, jest to bardzo szybkie danie. Czasami mam mało czasu na przygotowanie obiadu, więc przepis na tak szybkie wykonanie potrawy mi się przyda. Dziękuję. Renata :)

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie tego szukałam. Koleżanka mi mówiła, że robi fasolkę po bretońsku używając fasoli z puszki. Jest szybciej i podobno smaczniej. Też chcę wypróbować. Dziękuję za ten przepis!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.